Pacienții programați pentru o intervenție chirurgicală se pot confrunta cu o situație care le poate pune sănătatea în pericol. Criza locurilor de la spitale i-a obligat pe apropiații acestora să găsească alternative.
Un agent şef de poliţie în Giurgiu este unul dintre cazurile programate pentru o intervenţie la coloană la „Spitalul Foișor” .
Cazul său este popularizat pe contul de Facebook al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual.
„Colega noastră, Ion Marinela, în vârsta de 49 de ani, din cadrul Politiei Municipiului Giurgiu, urma sa fie operată, având indicație urgenta la Spitalul Foișor din București, însa acesta, așa cum majoritatea ați văzut în mass-media, a fost transformat in spital Covid.
În spitalele private din tara, intervenția costa peste 10.000 euro iar la alte spitale de stat nu mai are timpul necesar sa ajungă, având in vedere programările foarte târzii din cauza pandemiei,va expira valabilitatea investigațiilor si analizelor preoperatorii efectuate şi nu orice spital poate realiza implantul de care are nevoie.
Singura șansă ar fi o intervenție in Turcia, care costă 6000 euro. Intervenția presupune implantarea unei proteze si a unor șuruburi de susținere a coloanei, și intervenția asupra unor stenoze si a unor operații anterioare care in timp au creat alte probleme.
Colega noastră a mai suferit in urma cu câțiva ani de un neoplasm mamar, are un copil minor în întreținere şi are nevoie de ajutorul nostru. În cazul in care nu efectuează operația, exista riscul de paralizie a membrelor inferioare.
Cine poate sa fie de ajutor donând oricât de puțin, o poate face in contul RO 40RNCB0145037091530004,deschis pe numele surorii sale, Ion Mihaela (0771504266), Banca Comercială Română”, precizează Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual.
Mai mult, aceștia sunt îndemnați să semneze că nu vor să li se facă investigațîi.
O astfel de situație s-a desfășurat la un spital din București. Deși saturatia din sânge era scăzută, o femeie a fost trimisă acasă, unde nu avea masca de oxigen. Deși îi era recomandată internarea, bolnavă cu SARS-CoV-2 a fost urcată într-o ambulanță.
Fiica pacienților: ”La diagnosticul mamei scrie: formă severă cu potenţial evolutiv şi se recomandă internarea. Oxigenul, la mama, 91”.