Prima pagină » Social » Pacienții Covid ai Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, mutaţi în containere! Cum s-a ajuns aici

Pacienții Covid ai Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, mutaţi în containere! Cum s-a ajuns aici

Pacienții Covid ai Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, mutaţi în containere! Cum s-a ajuns aici

Pacienții bolnavi de Covid-19 ai Spitalului de Psihiatrie din Sibiu au fost mutaţi în containere! Măsura, luată după ce pavilionul în care aceștia erau internaţi a intrat în lucrări de reabilitare.

Conform Consiliului Județean Sibiu, pavilionul IV a găzduit, înainte de martie 2020, secția de Gerontopsihiatrie. După înmulțirea cazurilor de Covid-19, conducerea Spitalului de Psihiatrie a decis ca această clădire să fie destinată pacienţilor psihiatrici confirmaţi cu noul coronavirus.

14 pacienți Covid, mutați deja în containere

„În vederea organizării şantierului şi a începerii lucrărilor de reabilitare a clădirii, managementul spitalului a asigurat transferul şi preluarea pacienţilor psihiatrici diagnosticaţi cu Covid-19 în cadrul unor pavilioane modulare (containere), unde în prezent sunt internate 14 persoane. Capacitatea maximă de cazare este de 23”, precizează un comunicat de presă al CJ Sibiu. Conform sursei citate, clădirea respectivă datează din anul 1898. Reabilitarea şi renovarea beneficiază de un proiect cu fonduri europene, derulat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o finanţare de 4.130.026,88 lei cu TVA. Contribuţia proprie a CJ Sibiu este de 2% din valoarea totală eligibilă, respectiv 82.600,54 lei cu TVA.

Transformarea prin care va trece Pavilionul IV al Spitalului de Psihiatrie în vederea eficientizării energetice constă în lucrări de consolidare a clădirii.

  • finisaje interioare – pardoseli, pereţi şi tavane, tâmplărie exterioară, tâmplărie interioară;
  • finisaje exterioare;
  • înlocuirea acoperişului şi a învelitoarei (termoizolarea);
  • înlocuirea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare;
  • racordarea la reţeaua de gaz şi centrală proprie.

Conform contractului de lucrări, termenul de realizare a lucrării este de 10 luni de la data emiterii ordinului de începere. Valoarea contractului de lucrări este de 2.844.310,15 lei (fără TVA).

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și