Șapte persoane din rândul personalului medical și tehnic au fost audiate, luni seară, în dosarul de ucidere din culpă deschis in rem după ce trei pacienți COVID au murit în TIR-ul de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală.
Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului București, Alexandru Anghel, pentru HotNews.ro. El a precizat că audierile continuă marți la Poliția Capitalei. De asemenea, continuă și cercetarea la fața locului.
TIR-ul de terapie intensivă a fost sigilat, iar trupurile neînsuflețite ale celor tre persoane au fost ridicate și transportate la Institutul Național de Medicină Legală (INML) pentru necropsie, potrivit sursei citate.
Dosarul în acest caz a fost dechis de Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei și preluat luni seară de către Parchetul Tribunalului București.
Polițiști din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la decesul delor trei pacienti internati la Spitalul Clinic „Victor Babeș”.
La fața locului s-a deplasat echipa complexă, formată din polițiști ai Serviciului Omoruri, specialiști ai Serviciul Criminalistic și medic legist. Cadavrele au fost ridicate și transportate la INML in vederea efectuării necropsiei.
Poliția Capitalei face precizări despre cei trei pacienti care au murit după ce instalația de oxigen de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală a rămas fără curent.
În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani. Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.
Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a spus, luni noapte, că în ultima vreme s-au petrecut mai multe tragedii în spitalele din România, dar „în același timp nu putem să negăm faptul că sistemul a salvat foarte multe vieți”.
Arafat a insistat ca persoanele care primesc un rezultat pozitiv la testul COVID-19 să nu stea acasă până ajung să nu mai poată respira, ci să vorbească rapid cu medicul și, după caz, să se interneze.