Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a fost demis de premierul Florin Cîțu. „Coaliţia trebuie să meargă mai departe, că noi ne-am asumat responsabilitatea pentru toată ţara”, spune Kelemen Hunor, liderul UDMR.
Azi dimineaţă m-a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu despre decizia de a-l demite pe ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu. Demiterea unui ministru este prerogativa constituţională exclusivă a premierului, această decizie nu se comentează, ci se aplică. UDMR acceptă această decizie, şi susţinem coaliţia, deoarece împreună ne-am asumat responsabilitatea pentru conducerea ţării”, scrie Kelemen Hunor pe Facebook.
„Este decizia şi competenţa, atributul constituţional exclusiv al premierului, nu se comentează, ci se anunţă şi se aplică. Deci, din acest punct de vedere, prea multe comentarii n-aş vrea să fac. Sigur, au fost mai multe motive şi multe momente care au dus la această decizie a premierului.
Coaliţia trebuie să meargă mai departe, că noi ne-am asumat responsabilitatea pentru toată ţara.
Nu văd motive pentru o altă formulă de guvernare şi coaliţia nu s-a format pentru un singur om, nu s-a format pentru un singur partid. Guvernul are la bază un acord de coaliţie, un program de guvernare şi nişte deziderate mari, importante pentru ţară. Deci, aşteptăm nominalizarea unui nou ministru”, a afirmat vicepremierul, potrivit Agerpres.
Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulţi români care şi-au pierdut viaţa sau şi-au distrus sănătatea, este reacţia liderului USR, Marcel Ciolacu, la revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii.
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, în cursul zilei de miercuri. De altfel, vicepremierul Barna va ocupa funcția de ministru interimar al Sănătății.
Totodată, și secretarul de stat, Andreea Moldovan, a fost revocată din funcție, la doar o zi după ce în Monitorul Oficial au apărut noile criterii privind carantinarea localităților, fără ca premierul Florin Cîțu să știe. Moldovan susține că ordinul a fost discutat în Comitetul Tehnico-Ştiinţific, unde se discută şi ordinele CNSU.