Violeta Alexandru, despre PNRR: Trebuie evaluați funcționarii care au lucrat la proiect. Nu se poate ca nimeni să nu își asume nicio responsabilitate

Violeta Alexandru, despre PNRR: Trebuie evaluați funcționarii care au lucrat la proiect. Nu se poate ca nimeni să nu își asume nicio responsabilitate
Violeta Alexandru susține că „dragostea de țară (un PNRR bun) se cam blochează în nivelul câștigurilor salariale/sporurilor” / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 27/04/2021, 12:54

Președintele PNL București Violeta Alexandru este de părere că Planul Național de Redesare și Reziliență nu a fost aprobat de Uniunea Europeană deoarece nu a fost detaliat, argumentat și explicat bine. De asemenea, aceasta este de părere că activitatea funcționarilor care au lucrat la proiecte trebuie analizată întrucât „greșelile, scăpările nu sunt abstracte ci sunt produse de oameni”.

Violeta Alexandru susține că prioritatea coaliției de guvernare va fi în luna mai, pe lângă campania de vaccinare anti-COVID-19, îmbunătățirea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), punctând faptul că „mobilizarea va fi maximă”.

De ce nu a fost acceptat PNRR de Comisia Europeană

„Varianta deja propusă nu a fost completă, suficient de detaliată, de argumentată, de bine explicată. S-a făcut totul cu bună credință dar nu a fost chiar bine, ca să o spunem pe românește. Ce știu sigur este că actuala coaliție nu tratează politicianist acest subiect”, a transmis Violeta Alexandru într-o postare pe Facebook.

Violeta Alexandru: PSD copleșește decidenții cu innformații nerelevante

Aceasta comentat și declarațiilor publice ale celor din PSD, partid aflat în Opozție. Recent, mai multe voci au susținut că întreaga coaliție de guvernare a eșuat în ceea ce privește PNRR-ul.

„PSD are tot interesul să arunce cu declarații, ce altă treabă are? Ba chiar cred că și-au canalizat energia să își folosească oamenii din sistemul public ca să copleșească decidenții cu informații nerelevante”, a susținut președintele PNL București.

Deputatul PNL: Trebuie să evaluezi ce funcționari nu au performat în pregătirea tehnică a proiectului

De asemenea, deputatul PNL susține că activitatea funcționarilor care au lucrat la proiectele din PNRR trebuie analizată astfel încât să fie identificate greșelile.

„Instinctul meu de manager îmi spune că în aceste momente trebuie să evaluezi cine (din toată echipa de funcționari) nu a performat în pregătirea tehnică a variantei/variantelor prezentate (peste care vine, desigur, forța argumentelor în prezentarea în fața Comisiei, inclusiv experiența în susținerea argumentelor). Din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), din toate ministerele implicate. Poate sunt necesare și niște schimbări. Așa cum avem un Gheorghiță în vaccinare, există un Gheorghiță sau 2 în PNRR? Care sunt oamenii din ministere care au lucrat și ce evaluare au primit în această etapă? PNRR trebuie să fie un document de politică publică făcut de oameni care înțeleg ciclul politicilor publice.

Fără asumare, nu se schimbă lucrurile. Iar persistăm în «merge și așa». De aceea, oamenii buni ajung demotivați. Despre funcționari vorbesc. Miniștrii știu cum vor fi evaluați”, a explicat Violeta Alexandra.

„Nu se poate ca nimeni să nu își asume nicio responsabilitate”

Președintele PNL București a compacarat situația din sistemul privat cu cea din sistemul public atunci când vine vorba de performanță, punctând faptul că „în sistemul privat, nu îți permite nimeni să nu ai performanță. Totul se judecă în termeni de #muncăeficientă”.

„În sistemul public avem mereu explicații – altul este de vină. Nu mai bine suntem corecți ca să învățăm ceva din această experiență, inclusiv importanța asumării? Îmi pot imagina ce pasare de responsabilitate e acum între ministere – cele de linie consideră că funcționarii cu sporuri de la Fonduri (actual MIPE) aveau răspunderea principală, ceilalți consideră invers. Dragostea de țară (un PNRR bun) se cam blochează în nivelul câștigurilor salariale/sporurilor.

Nu am nimic cu funcționarii din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Aceeași abordare bazată pe performanță am avut-o și la conducerea Ministerului Muncii. Nu se poate ca nimeni să nu își asume nicio responsabilitate. Greșelile, scăpările nu sunt abstracte ci sunt produse de oameni. La fel și în parte din procesele pierdute de Casele de pensii pentru greșeli în calculul pensiei, de exemplu. Personal nu urmăresc pedepsirea cuiva cât țin să văd asumare de răspundere în sistemul public, recunoașterea problemelor și angajament pentru îmbunătățirea lucrurilor. Aceasta este marea diferență între noi și PSD, din punctul meu de vedere”, a mai explicat aceasta.

Ludovic Orban a anunțat recent că unul dintre proiectele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu a fost acceptat de Comisia Europeană. Este vorba de proiectul în valoare de 600 de milioane de euro privind conectarea unor localități la gaze naturale, despre care liderul PNL a susținut că poate avea nevoie „de o fundamentare tehnică mai bună”.

„Unde au existat rezerve la nivelul CE, vom îmbunătăți argumentația proiectelor pe care le considerăm importante pentru România”, a declarat liderul Camerei Deputaților.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
Temperaturi atipice în următoarele patru săptămâni. O iarnă cum n-a mai fost de mult
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Al doilea vaccin împotriva variolei maimuței, aprobat de OMS