Fundația Țiriac lansează o nouă inițiativă educațională cu tematică sportivă, disponibilă sub formă de podcast: Școala Sportivă

Fundația Țiriac lansează o nouă inițiativă educațională cu tematică sportivă, disponibilă sub formă de podcast: Școala Sportivă
Podcastul „Școala Sportivă” este moderat de Mircea Meșter
Publicat: 08/05/2021, 10:00
Actualizat: 10/05/2021, 10:04

Fundația Țiriac își dezvoltă acțiunile de încurajare a practicării sportului în rândul copiilor, lansând un podcast cu invitați dintre cele mai relevante nume din lumea sportului local și internațional.

În cadrul seriei de interviuri intitulate „Școala Sportivă”, mai multe personalități își vor împărtăși părerile și experiențele privind practicarea sportului încă din copilărie. Scopul podcastului „Școala Sportivă” este de a deveni cea mai completă sursă locală de educație sportivă în rândul tinerilor.

Primul episod al seriei de podcasturi îl va avea că invitat special pe Ion Țiriac, podcastul urmând a fi lansat cu ocazia zilei sale de naștere, în data de 9 mai.

În cadrul discuției, Ion Țiriac a furnizat sfaturi pentru părinți, a rememorat experiențe personale din copilărie și din carieră să sportivă, a abordat subiecte relevante privind importantă sportului pentru cei mici și principiile după care s-a ghidat în angrenarea propriilor copii în activitățile sportive.

“În școlile din Statele Unite ale Americii elevii sunt pregătiți pentru viață. Pe lângă sferA academică, care reprezintă o treime din traseul educațional, elevii sunt îndrumați către crearea de conexiuni sociale, activitate care le ocupă o altă treime din program. Ultima treime a timpului este dedicată sportului, prilej cu ocazia căruia beneficiază de o dezvoltare fizică armonioasă. Fiecare părinte ar trebui să conștientizeze că fără sport și implicit un corp sănătos, un copil nu poate avea o viață normală, indiferent cât de bun ar fi în alte domenii”, a declarat Ion Țiriac în cadrul interviului.

Podcastul „Școala Sportivă” va fi disponibil pe platformele de streaming audio Spotify, Apple Podcasts și Google Podcasts.

“Sportul înseamnă, înainte de orice, educație: de la copiii care învață să meargă în picioare și lovesc mingea a două zi, la campionii mondiali și olimpici. Din curtea școlii, în parcuri, de pe arenele de zeci de mii de locuri până la terenurile a căror bare ale porților înseamnă două pietre. Sportivii, foștii sportivi, antrenorii, managerii și psihologii care vor fi invitați la microfonul podcastului vor avea ocazia de a ne împărtăși din experiență lor profesională. Lucruri învățate în momentele de glorie, în momentele de presiune, la victorie, la eșec și din fiecare minut petrecut la nivel înalt. Școală Sportivă este despre ce poți învață din ce au învățat la rândul lor oamenii din sport de-a lungul carierelor acestora”, a declarat Mircea Meșter, moderatorul podcastului.

Proiectul este susținut de către Hyundai și este realizat în colaborare cu Mircea Meșter, jurnalist auto și cronicar sportiv.

Ne bucură faptul că putem susține un demers educațional în zonă sportivă, dedicat atât celor mici, cât și părinților acestora. Demersul se pliază pe valorile mărcii Hyundai în materie de educație pentru publicul tânăr, către care inspirăm la rândul nostru sustenabilitate și alegeri prietenoase cu mediul, în scopul unei vieți sănătoase pentru generațiile curente și viitoare”, a adăugat Teodor Brusalis, Director General al Hyundai Auto România.

Fundația Țiriac, împreună cu sponsorii Allianz-Țiriac, Dedeman, Skoda, și Simona Halep, susține în mod gratuit programe de pregătire în patinaj, hochei și gimnastică pentru copii și este implicată în multiple activități ce au că menire susținerea sportului în rândul celor mici, promovând un stil de viață activ și sănătos.


Citește și: Fundatia Tiriac demareaza un proiect de consiliere online pentru parintii care vor sa se informeze referitor la beneficiile practicarii hocheiului in randul copiilor


Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Drumuri blocate, întârzieri pe calea ferată și aeroporturi, după ce vortexul polar a pus stăpânire...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
2024: Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h? Se suspendă permisul?
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
E cel mai mare coșmar dacă stai la bloc. Toți facem greșeala asta pe timp...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Ce faci în weekendul 23-24 noiembrie. Ce nu trebuie să ratezi sub nicio formă când...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Test de cultură generală. Câte laturi are Marea Piramidă din Giza?