Îmi place să fiu în centrul atenției când mă distrez cu prietenii, să fiu bufonul care aduce hohote de râs, buna dispoziție, dar făcând acest lucru constant, s-ar putea ca ei să mă perceapă întotdeauna ca pe un bufon, ori chiar să mă trateze cu seriozitate în acest sens, în cel mai bun caz…
Același lucru îl întâlnim la «artiștii» care fac pe bufonii o lungă perioadă de timp, poate chiar ani la rând, neîncetat. Și ne întrebăm: oare ei chiar sunt bufoni? Problema, de fapt, este a celor care le acordă prea multă atenție, de cele mai multe ori fiind copiii fără discernămant, și nedându-și seama de absurditatea prezentată de acești artiști sau… creatori de conținut irelevant, în schimbul unui profit vremelnic.
Se inoculează, astfel, în conștiințele copiilor, tot felul de branduri, locuri de vacanță, rase de câini sau produse minune, făcându-i să le dorească cât mai ușor și cât mai repede, aceștia încercând apoi să le obțină prin căi nelăudabile. Artiștii care fac acest lucru, au reușit să creeze un curent propagandist, non-valoric, lipsit de cultura autentică, prin care se dorește coruperea tinerilor din România, la nivel comportamental și ideologic. Acest lucru se întâmplă de multă vreme și este profund tragic, mai ales când inconștiența receptorilor este o țintă, și prin urmare, se diminuează valoarea viitorului nostru ca Popor, cu valori bine definite, lăsate de mai MARII noștri strămoși, academicieni, gânditori, conducători, oameni simpli de la țară sau artiști.
Dacă vom oferi copiilor doar glume, butaforii, divertisment sălbatic, atunci aceștia vor dori să ajungă exact ce primesc, conștient sau inconștient. De pildă, dacă o pereche de « papuci», diferite băuturi și « sosuri », sexualitatea individuală expusă ca pe o marfă, au ajuns să fie singurele discuții ale tinerilor cu vârste cuprinse între 5 și 20 de ani, atunci tot ce este Frumos va dispărea odată cu trecerea la ceruri a generațiilor mature.
Tehnologia modernizează drumul involuţiei.
Grigore Rotaru
Este un semnal de alarmă pentru părinții copiilor care stau pe telefoane performante și sunt dependenți de tehnologie, care nu știu să scrie și să citească corect până la 19 ani. În fapt, rezultatul va fi dramatic: se va distruge luciditatea Poporului.
Apreciind “oferta” persoanelor influente din mediul online și de la televiziuni, proclamate drept “modele”, observăm că, la fel ca în “Idiocracy”(2006), filosofia ficțională dintr-un astfel de film se regășește din ce în ce mai mult în viața reală. Oare acest lucru se întâmplă pentru că am ajuns la prea multă cunoaștere și tehnologii avansate ? E un fenomen natural să ne îndobitocim acum?
“Pe Darwin cel erudit
Oamenii l-au păcălit!
Procesul l-au inversat:
«Maimuţoi» s-au transformat. ” – Ion Dragu
Toți marii gânditori ne-au atras atenția în legătură cu aceste vremuri, însă cei mai mulți, se pare, i-au ignorat. Corupția, compromisurile și nevoia de bani fără măsură au condus o mare parte din români să acționeze fără luciditate, demnitate si rațiune. La rândul lor, aceștia au influențat și mai multe persoane, trezindu-ne deja într-o baltă aproape plină de non-valori.
Cunosc multe exemple de artiști care nu își pot dărui creațiile valoroase publicului dornic de cultură. Motivul este evident: toate sursele de informare care sunt azi date ca reper abundă în scandaluri, politică mediocră, muzică de frecvență foarte joasă cu versuri care instigă la ură. În consecință, continuând pe acestdrum, nu mai putem evolua spre un crez bun, luminos, înalt.
Evoluţia omului este evoluţia conştiinţei sale. Conştiinţa nu poate evolua în mod inconştient
George Ivanovitch Gurdjieff