Primul român condamnat pentru terorism, după ce a detonat o grenadă defensivă în curtea liceului Jean Monnet din Capitală și a rănit cinci copii, l-a chemat la tribunal pe președintele României, Klaus Iohannis. Pe lângă șeful statului, Dragoș Ciupercescu i-a mai dat în judecată și pe Ludovic Orban, Alexandru Rafila, Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu și Raed Arafat. Fost cadru militar, Ciupercescu a fost eliberat condiționat la sfârșitul anului 2017, după ce, în februarie 2007, primise o condamnare de 18 ani de detenție, pentru terorism.
Fost militar profesionist, Dragoș Ciupercescu a fost, cadru al MApN din data de 6 ianuarie 1997 până la 1 martie 1999, cand i s-a desfăcut contractul de muncă. În noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a reușit să fure șapte grenade defensive din depozitul de muniții al UM 01348 București, zece focoase destinate acestui tip de muniție și 144 de cartușe.
După două luni, acesta a detonat una dintre grenade pe trotuarul din fața Liceului Jean Monnet, iar în urma exploziei au fost răniți cinci copii. Poliția a declanșat o anchetă fără precedent, dar făptașul părea aproape imposibil de identificat. Pe acest fond de nesiguranță, la data de 14 martie 2003, bărbatul a pus o nouă grenadă, pe o alee din Parcul Cișmigiu și a dat un telefon anonim prin care a cerut bani pentru a nu provoca o baie de sânge.
Zece zile mai târziu a fost prins de polițiștii Serviciului Omoruri. În timpul anchetei, Ciupercescu a povestit că ținta principală a atacului a fost unul dintre copiii lui Adrian Năstase, care, la momentul respectiv, ocupa funcția de premier. Fostul militar era supărat pentru faptul că, atunci când a fost concediat, a solicitat o audiență la primul ministru, însă cererea i-a fost respinsă.
După ce și-a recunoscut fapta, fostul militar i-a condus pe polițiști în Cimitirul Ghencea și le-a arătat unde îngropase restul muniției, însă, cu toate că a fost cooperant, Dragoș Ciupercescu a jurat răzbunare. În acest sens, teroristul a anunțat că, după ce va fi eliberat din închisoare, va încerca să-i omoare pe ofițerii de poliție care l-au prins.
Eliberat condiționat la sfârșitul lui 2016, teroristul s-a transformat într-un activist în toată regula și s-a apucat să susțină, în spațiul public, cauzele unor persoane care au necazui cu Justiția.
În plus, același Ciupercescu s-a arătat nedreptățit și de măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, drept pentru care, anul acesta, în luna aprilie, acesta a deschis un proces la Tribunalul București, în care i-a chemat în judecată pe toți factorii politici pe care i-a considerat responsabili pentru restrucțiile impuse în vederea limitării efectelor pandemiei.
Drept pentru care acesta i-a solicitat daune președintelui Klaus Iohannis, dar și fostului premier Ludovic Orban, fostului reprezentat al României la Organizația Mondială a Sănătății, deputatul Alexandru Rafila, foștilor miniștri ai Sănătății Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu, dar șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat.
Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București, Secția a V-a Civilă, însă primul termen de judecată nu a fost, încă, stabilit.