Agenţia americană a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA) a autorizat folosirea de urgenţă a tratamentului cu anticorpi împotriva unor forme uşoare sau moderate de Covid-19 al Vir Biotechnology şi GlaxoSmithKline (GSK) la persoane cu vârsta de peste 12 ani, relatează Reuters.
Medicamentul – denumit Sotrovimab – nu este autorizat pentru pacienţi spitalizaţi din cauza Covid-19 sau care necesită o oxigenoterapie, subliniază FDA.
Sotrovimab, parte dintr-o clasă de medicamente denumite anticorpi monoclonali
Sotrovimab face parte dintr-o clasă de medicamente denumite anticorpi monoclonali, care imită anticropii naturali pe care-i produce organismul în combaterea infecţiilor.
Tratamentul cu anticorpi monoclonali urmează să fie disponibil pacienţilor cu Covid-19 în săptămânile următoare, au anunţat GSK şi Vir, precizând că vor să depună o cerere la FDA în vederea comercializării în al doilea semestru al lui 2021.
Tratamente asemănătoare – ale Regeneron Pharmaceuticals şi Eli Lilly – au fost autorizate în vederea unei folosiri de urgenţă în Statele Unite.
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi-a exprimat săpămâna trecută susţinerea faţă de utilizarea Sotrovimab la pacienţi cu Covid-19 care riscă să se îmbolnăvească grav, dar care nu au nevoie de oxigen suplimentar.
Pfizer a început un nou studiu: Un vaccin pneumococic în combinație cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19 este testat pe adulți deja vaccinați
Pfizer a anunțat luni, 24 mai, că a început testarea adulților complet vaccinați cu vârsta peste 65 de ani într-un nou studiu în care sunt utilizate posibilul vaccin pneumococic conjugat (20vPnC), dezvoltat de companie, și o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech.
Oamenii de știință vor să descopere prin acest studiu dacă combinația de vaccinuri este sigură și să afle ce răspuns imun este declanșat după adăugarea vaccinului împotriva pneumoniei la vaccinul anti-COVID-19, relatează Reuters.
Noul studiu va include 600 de adulți care vor fi recrutați din studiul referitor la vaccinul anti-COVID-19 al celor două companii, după ce au primit a doua doză de vaccin cu cel puțin șase luni înainte de a intra în noul studiu.