O femeie din Africa de Sud a născut 10 bebeluși simultan, cu doi mai mulți decât au văzut medicii la ecografie înainte de naștere. Recordul de 11 copii născuți este deținut de o femeie din India, din 2012.
Gosiame Thamara Sithole, o mamă în vârstă de 37 de ani, a crezut inițial că avea opt copii. Doi bebeluși nu au putut fi văzuți la investigațiile medicale din cauza faptului că mama suferea de aciditate la stomac.
Dar când a născut prin operație cezariană la un spital din Pretoria, a fost surprinsă când au apărut 10 bebeluși, a declarat soțul ei, Teboho Tsotetsi, pentru Pretoria News.
„Sunt șapte băieți și trei fete”, a spus Tsotetsi la ieșirea soției sale, care era „însărcinată în șapte luni și șapte zile”.
„Este o situaţie destul de unică. Nu ştiu cât de frecvent se întâmplă. Implică un risc extrem de mare. Riscul este dat de faptul că nu există suficient spaţiu în burta mamei pentru bebeluşi care au tendinţa de a rămâne mici. Copiii se nasc foarte mici, cu şanse de supravieţuire compromise. Totul depinde de cât timp stau înăuntru“, a explicat medicul Dini Mawela, directoare adjunctă a Şcolii de Medicină de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Sefako Makgatho, din nordul Pretoriei.
Sithole are deja o pereche de gemeni de șase ani,
Guinness World Records este la curent cu știrile potrivit căruia Gosiame Thamara Sithole a născut 10 copii.
Soțul ei – care este șomer – a spus că „s-a simțit ales de Dumnezeu” chiar și atunci când a aflat că are opt copii.
Bebelușii vor rămâne o perioadă în incubator.
În mai, o tânără maliană a născut 9 copii în Maroc, batând recordul deținut de o femeie din SUA, Nadya Suleman, care născuse 8 bebeluși în 2009.
Numele ei este necunoscut, dar se cunoaște că a fost prima soție a lui Feodor Vasiliev (n. 1707 – d.1782), din satul Shuya, Rusia. Ea a născut 16 perechi de gemeni, șapte seturi de tripleți și patru seturi de cvadrupleți.
Cazul a fost raportat la Moscova de Mănăstirea de la Nikolski, la 27 februarie 1782, care înregistrase fiecare naștere, potrivit guinnessworldrecords.com. De menționat este faptul că doar doi dintre copiii care s-au născut în perioada 1725–1765 nu au reușit să supraviețuiască.
„În ziua de 27 februarie 1782, lista de la Mănăstirea Nikolski a ajuns la Moscova și ea arrăta că un bărbat din districtul Shuya, Feodor Vasiliev, căsătorit de două ori, avea 87 de copii”.