O fetiță de trei ani, care a dispărut în seara zilei de 10 iunie, a fost găsită moartă, pe câmp, în comuna constănțeană Saraiu. Martorii spun că pe trupul copilei erau urme de muşcături de animale sălbatice.
Micuța obișnuia să iasă singură din curte, la joacă, astfel că părinții au anunțat poliția abia la patru ore după ce nu au mai văzut-o în proximitatea locuinței.
Curtea casei lor era deschisă aproape toate timpul, iar copila de doar trei ani obișnuia să se joace lângă un abator aflat în apropiere, acolo unde lucra tatăl ei, potrivit Observator TV.
Potrivit mărturiei localnicilor, familia mai are doi copii, un copilaş de 3-4 luni şi unul de 6 ani.
Părinții i-au anunțat iniţial pe vecini și împreună au început să o caute pe fetiță pe câmp. Abia la patru ore distanță au anunțat și poliția văzând că nu reușesc să dea de urma micuței.
La căutări au fost utilizate şi camerele de termoviziune ale Gărzii de Coastă, dar şi câini specializaţi, de la Bucureşti. Au participat la misiune şi şapte voluntari cu trei dintre câinii lor.
„Strategia noastră e să căutăm concentric în jurul zonei unde copilul a fost văzut şi am acoperit o zonă de aproximativ un kilometru în jurul punctului unde a fost văzut ultima oară. Am oprit căutările de la 8:30 întrucât căţeii noştri nu mai erau, adică se epuizaseră, terenul greu şi ciulinii”, a declarat Vlad Popescu, Clubul câinilor comunitari, potrivit Observator.
În cele 5 ore de căutări, echipa canină a acoperit peste 30 km. Fetiţa a fost găsită în jurul orei 11, pe un câmp, după 5 ore de căutări. Din păcate, aceasta nu a mai fost găsită în viață. Cel mai probabil a căzut victima unor animale sălbatice, cel mai probabili șacali.
Ministrul Lucian Bode spune că oamenii legii au uitat să emită Alerta de răpire Copil, subliniind că autoritățile nu au mediatizat cazul dispariției.
„Când moare un om este o tragedie. O tragedie a fost şi la Constanţa când azi noapte zeci de poliţişti au căutat un copil de 3 ani şi n-au reuşit să-l găsească în viaţă”.Ce au uitat să facă oamenii legii a fost să emită Alerta de răpire Copil. Și nici nu au considerat ca este necesară mediatizarea dispariţiei, chiar dacă ştiau din experienţă că au fost multe cazuri în care publicitatea a dus la găsirea mai rapidă și în viață a copiilor”, a spus ministrul Bode.