Pânze de păianjen masive care se întind peste copaci și padocuri s-au format în apropierea orașelor din Australia lovite recent de inundații, relatează BBC.
Locuitorii din regiunea Victoria’s Gippsland spun că voalurile de tip gossamer au apărut după mai multe zile de ploi abundente.
Într-o zonă, o pânză de păianjen a ajuns la lungimea de mai mult de un kilometru, de-a lungul unui drum.
Experții spun că voalurile sunt create de o tactică de supraviețuire cunoscută sub numele de „balonare”, unde păianjenii aruncă mătase pentru a urca pe un teren mai înalt.
Dr. Ken Walker, un curator principal de insecte de la Museums Victoria, a declarat că este probabil ca milioane de păianjeni să-și făcut până acum rețele de pânze în copacii australieni.
„Păianjenii care locuiesc la sol trebuie să coboare foarte repede pe pământ. Mătasea se înfășoară și se prinde de vegetație”, a explicat acesta pentru ziarul australian The Age.
Australia a fost grav lovită de secetă și pandemie, iar luna trecută a fost nevoită să facă față și unei invazii a șoarecilor. Animalele s-au înmulțit atât de mult încât au început să recurgă la canibalism și ar putea să năvălească în marile orașe, în curând, scrie presa internațională.
În urmă cu o lună, experții trăgeau un semnal de alarmă, spunând că șoarecii puteau ajunge foarte repede în orașul Sydney, unde ar fi putut face ravagii. Aceștia spun că un exod în masă al șoarecilor este în plină defășurare.
În zonele rurale ale Australiei, după ani de secetă, incendii și inundații, fermierii au avut parte, într-un sfârșit, de o recoltă bună, însă aceasta a însemnat o veste bună și pentru șoareci, care s-au înmulțit peste măsură.
Potrivit studiilor, o femelă poate să nască până la 120 de pui pe an.