Unul dintre medicii care l-au resuscitat pe fotbalistul danez Christian Eriksen a povestit cum l-a smuls pe tânăr din gherele morții.
Jens Kleinefeld, medicul german al UEFA, care a participat activ la resuscitarea danezului pe teren, a discutat, într-un interviu pentru Funke, despre momentele limită în care fotbalistul Eriksen și-a recăpătat conștiența.
„Aproximativ 30 de secunde mai târziu, jucătorul a deschis ochii și am putut comunica cu el. A fost foarte emoționant, pentru că la asemenea urgențe, șansele de succes sunt extrem de mici”, a povestit Kleinfeld.
Primele cuvinte ale fotbalistului au fost de neuitat.
„Te-ai întors printre noi?”, a întrebat medicul.
„Da, m-am întors. La naiba. Am doar 29 de ani”, a spus Eriksen.
Era minutul 43 al meciului Danemarca-Finlanda, scor 0-1, din grupa B de la Campionatul European, jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, care era într-o fază de atac a echipei sale și primise o pasă de la un coechipier, s-a prăbușit pur și simplu pe terenul de fotbal.
Eriksen nu a mai respirat, iar pe teren au intervenit de urgență medici, care l-au resuscitat pe jucător.
15 minute de groază. Atât au stat jucătorii danezi ca un zid, în jurul medicilor și jucătorului căzut la pământ, pentru ca manevrele de resuscitare să nu fie filmate de televiziunile prezente la fața locului.
Eriksen a fost transportat conștient în cabinetul stadionului, iar apoi a ajuns la spital. UEFA a confirmat la circa 30 de minute de la momentul prăbușirii jucătorului pe stadion că acesta a fost stabilizat și este comunicativ.
Fotbalistul danez Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren, în timpul meciului dintre Danemarca și Finlanda de la Euro 2020. Jucătorul lui Inter Milano a fost resuscitat pe gazon și apoi a fost transportat la spital.
Medicul cardiolog Oren Iancovici a explicat de ce Eriksen a leșinat pe teren. Deși inițial toată lumea credea că jucătorul a suferit un infarct, doctorul spune că diagnosticul este aritmie severă. Mai exact, oxigenul nu ajunge în creier în acele secunde, iar pacientul își pierde cunoștința. Medicul avertizează și spune că aritmia se poate repeta oricând, mai ales în cazul unui jucător de fotbal.