Doi intrelopi deosebit de periculoși, care conduc unul dintre cele mai violente clanuri din București, dar și cu ramificații în județul Ilfov au participat, în mod oficial, la alegerile locale parțiale, care au avut loc, duminică, în 35 de localități rămase, din diferite motive, fără primari aleși. Printre observatorii care ar fi trebuit să vegheze asupra legalității depline a procesului de votare s-au numărat frații Aurel și Emil Răducan, doi dintre liderii temutului clan Caran. De altfel, cei doi au și avut un conflict cu polițiștii și au fost puși pe fugă, în cele din urmă, de trupele speciale.
Clanul Caranilor este considerat unul dintre cele mai violente din țară. Membrii grupării sunt asociați cu infracțiuni sângeroase, soldate cu tentative de crimă, cămătărie, șantaj sau trafic de droguri. Trecutul grupării începe undeva înainte de Revoluție, când Mitu al lui Caran a început să comită fapte cu violență în satul său natal, Piteasca, situat lângă București.
Acum mai bine de 30 de ani, între familia lui Mitu și clanul Zoicărenilor au avut loc mai multe conflicte în urma cărora acesta a fost izgonit din localitate și s-a mutat în București, unde i-a crescut pe cei patru fii ai săi, Aurel, Emil, Costel și Fănel. În jurul acestora gruparea și-a construit un nume de temut, de care s-au legat, în special, actele de violență, faptele de cămătărie și traficul de stupefiante.
La sfârșitul săptămânii trecute, Caranii au demonstrat că sunt interesați și de politică. Doi dintre frați, Aurel (n.r. considerat noul lider al clanului) și Emil Răducan au fost observatori la alegerile locale din comuna Găneasa, unde este arondat satul lor natal, Piteasca.
Aceștia au fost acreditați, de biroul Electoral Județean nr. 25 Ilfov, ca observatori din partea Fundației Millenniul for Human Rights. Reperați de polițiștii veniți să supravegheze și să mențină ordinea publică, frații Caran au avut mai multe schimburi de replici cu autoritățile, însă, spun surse din Poliție, până spre după-amiază nu au existat motive legale pentru o eventuală intervenție. Abia după orele prânzului, pentru că aceștia au fost văzuți în timp ce aduceau, în permanență, oameni la secția de votare, au fost îndepărtați de anchetatori cu ajutorul trupelor de mascați.
Sursele citate au precizat că nu a fost necesară o intervenție în forță, cu toate că Aurel Caran ar fi ținut să aibă un schimb de replici înainte să se urce în mașină și să plece definitiv din zonă. Reprezentanți ai unei fundații pentru apărarea drepturilor omului, cei doi frați Caran ar fi apărat interesele candidatului Marius Poenaru, zis Șerparu, un fost bodyguard cercetat într-un dosar de omor care datează încă din anul 2000.
Acesta este acuzat că, alături de alte persoane, ar fi jefuit și ucis în bătaie un om de afaceri chinez, în perioada în care se ocupa de paza complexului Europa. Marius Șerparu a piedut, însă. alegerile, la o diferență de 150 de voturi.