Prima pagină » Actualitate » Un sat scoțian „bântuit”, cu propria sa plajă privată, este scos la vânzare pentru suma de 125.000 de lire sterline

Un sat scoțian „bântuit”, cu propria sa plajă privată, este scos la vânzare pentru suma de 125.000 de lire sterline

Un sat scoțian „bântuit”, cu propria sa plajă privată, este scos la vânzare pentru suma de 125.000 de lire sterline

Un sat din Scoția, despre care se spune că este bântuit, este scos la vânzare pentru doar 125.000 de lire sterline.

Old Village of Lawers se află pe malul lacului Loch Tay, în Perthshire. are o suprafață de câteva hectare și include o plajă privată, o pădure și drept de pescuit pe lac.

Satul Vechi este format din ruine din secolul al XVII-lea, inclusiv casa femeii care a deținut satul – despre care se spune că bântuie satul până în prezent, potrivit Insider.

Această femeie era cunoscută pentru „profețiile sale care au devenit adevărate, iar lucrurile pe care ea le-a spus s-au adeverit până în prezent”, a declarat pentru Insider Jon Lambert, partener la agenția imobiliară.

Femeia a prezis corect că biserica satului va fi distrusă în urma unei furtuni. De asemenea, ea a vorbit despre „o navă condusă de fum” cu mult înainte de construcția navelor cu aburi.

„Este un loc foarte special și, deși toate proprietățile sunt unice în felul lor, aceasta este cu totul deosebită”, a spus Lambert.

Satul se află în Perthshire, unul dintre cele mai pitorești ținuturi din Scoția, iar lacul Loch Tay este cu adevărat spectaculos.

Potrivit agenției, doar 17 persoane ar fi trăit în vechiul sat potrivit unui recensământ din 1841. În 1891 mai erau doar șapte oameni. Satul a fost abandonat complet în 1926.

Un întreg sat din Suedia, scos la vânzare

Un întreg sat din Suedia a fost pus în vânzare pentru 7 milioane de dolari, anul trecut.

Locaţia se află la doar o oră şi jumătate de Stockholm şi măsoară aproape 25 de hectare.

Include 70 de locuințe, printre care o biserică, o grădiniţă, un hotel, un restaurant şi un centru SPA.

Bazale acestui sat au fost puse acum mai bine de 300 de ani, iar actualul proprietar l-a cumpărat la începutul anilor ’90.

Citește și