Prima pagină » Știri » Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, mai rămâne câteva zile după gratii. Tribunalul Constanța a amânat decizia privind eliberarea condiționată

Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, mai rămâne câteva zile după gratii. Tribunalul Constanța a amânat decizia privind eliberarea condiționată

Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, mai rămâne câteva zile după gratii. Tribunalul Constanța a amânat decizia privind eliberarea condiționată

Tribunalul Constanța a judecat, luni, contestația făcută de procurorii DNA, după ce Judecătoria Medgidia a admis pe 12 mai cererea lui Ioan Niculae (66 de ani) de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă.

La finalul judecării contestației, instanța a anunțat că amână pronunțarea pentru 23 iulie.

Patronul Astrei Giurgiu a executat deja fracţia de o treime (600 de zile), impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, susține avocatul acestuia, Adrian Georgescu.

La calcularea fracţiei de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, instanţa a ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare, ca urmare a condamnării primite în 2015 în dosarul „Mită la PSD”.

Ioan Niculae, condamnat definitiv pentru cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani, este încarcerat la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă.

Judecătoria Medgidia a admis, pe 12 mai, cererea omului de afaceri Ioan Niculae de eliberare condiţionată. Anterior, comisia specială din penitenciar a constatat că Ioan Niculae îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat condiţionat.

Cum a ajuns Ioan Niculae după gratii

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Omul de afaceri este încarcerat la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă.

Potrivit DNA, în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele