Prima pagină » Actualitate » China ar putea deveni cea mai mare piață de chirurgie estetică din lume, în ciuda raportării a 110 intervenții chirurgicale nereușite pe zi

China ar putea deveni cea mai mare piață de chirurgie estetică din lume, în ciuda raportării a 110 intervenții chirurgicale nereușite pe zi

China ar putea deveni cea mai mare piață de chirurgie estetică din lume, în ciuda raportării a 110 intervenții chirurgicale nereușite pe zi

La fel ca mulți dintre colegii ei, Luxin, în vârstă de 23 de ani, planifică o intervenție chirurgicală care îi va face ochii să pară mai mari.

Gengmei, care înseamnă „mai frumos” în chineză, este una dintre numeroasele platforme de rețele sociale din China, specializată în chirurgie cosmetică, iar utilizatorii au cele mai recente informații despre toate chirurgiile plastice, inclusiv liposucția și chirurgia nasului.

Aplicațiile de socializare pentru chirurgia cosmetică Gengmei și So-Young au înregistrat o creștere a numărului de utilizatori în ultimii ani, potrivit BBC.

De la lansarea sa în 2013, numărul utilizatorilor Gengmei a urcat de la 1 la 36 de milioane. Mai mult de jumătate sunt femei tinere în vârsta de douăzeci de ani.

În mod similar, numărul utilizatorilor activi lunari ai platformei de chirurgie cosmetică So-Young a crescut de la 1,4 milioane în 2018 la 8,4 milioane.

Popularitatea arată o atitudine în schimbare față de chirurgia estetică în China

În prezent, China efectuează mai multe operațiuni decât orice altă țară din lume, după Statele Unite.

Potrivit unui raport Deloitte, valoarea pieței chineze s-a triplat aproape în patru ani, ajungând la aproximativ 177 miliarde de yuani (27,3 miliarde de dolari, 19,7 miliarde de lire sterline) în 2019. Aceasta este o rată anuală de creștere de 28,7%, cu mult peste 8,2% la nivel global.

Dacă acest lucru continuă, China ar putea deveni cea mai mare piață de chirurgie estetică din lume până la mijlocul anului 2010.

Cele mai populare proceduri includ crearea unei „pleoape duble” și a unei linii de bărbie în formă de V.

Membrii Gen Z (membrii născuți după 1996) nu sunt timizi să efectueze astfel de pași, în ciuda subiectelor care anterior erau considerate tabu.

Este nevoie de mai multe reglementări

Cu toate acestea, boom-ul chirurgiei estetice din China are dezavantajele sale.

Potrivit Global Times, țara a avut mai mult de 60.000 de clinici de chirurgie plastică fără licență în 2019.

Aceste clinici sunt responsabile pentru aproximativ 40.000 de „malpraxis” în fiecare an, cu o medie de 110 intervenții chirurgicale nereușite pe zi, adaugă raportul.

Citește și: Femei desfigurate după operații estetice făcute „pe genunchi”: „Stai liniștită, am mutilat și pe altele, nu doar pe tine”

Într-unul dintre cele mai cunoscute cazuri, actrița Gao Liu împărtășește imagini online. O procedură cosmetologică a lăsat-o cu o necroză a nasului.

Ea a spus că are nevoie de mai multe intervenții chirurgicale pentru a remedia problema, dar complicațiile au costat-o deja peste 400.000 de yuani.

Între timp, medicul ei a fost suspendat timp de șase luni, iar spitalul a amendat 49.000 de yuani.

Mulți utilizatori de internet au declarat că penalitățile nu sunt suficient de mari.

Luna trecută, Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat o campanie care vizează furnizorii de chirurgie cosmetică fără licență, inclusiv investigarea mai rapidă a reclamațiilor clienților.

Experții au declarat pentru BBC că mulți oameni din China acordă o mare importanță aspectului și „înfrumusețării”.

„Aderarea la idealuri le face mai de dorite nu numai pentru romantism, ci și pentru muncă”, a spus dr. Brenda Alegre, profesor de studii de gen la Universitatea din Hong Kong.

În China, solicitanții de locuri de muncă sunt deseori obligați să trimită fotografii. Unele anunțuri clasificate specifică, de asemenea, cerințe fizice, în special pentru femei, chiar dacă nu trebuie să lucreze.

Cultura tabloidă a Chinei poate fi, de asemenea, crudă. Publicațiile de știri critică adesea apariția vedetelor.

La începutul acestui an, galeria de artă din Shanghai, o expoziție care clasează aspectul fizic al femeilor „De la cele mai frumoase la cele mai puțin frumoase”.

Lu Yufan, un fotograf din Beijing, care a vizitat 30 de clinici de chirurgie estetică ca parte a proiectului ei, a adăugat că cei din jur nu au ezitat niciodată să-i spună cum să-și „îmbunătățească” fața.

„Au fost atât de convingători încât mi-a fost greu să spun nu, cu excepția faptului că nu am banii”, a spus ea.

Pentru Luxin, chirurgia pleoapelor este accesibilă și costă între 300 și 1.200 de dolari.

Dar acesta este doar primul pas.

„Dacă funcționează, probabil că voi face mai multe. „