Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, vineri, că în prezent în București există țânțari purtători ai virusului West Nile, însă, nicio persoană nu este infectată în acest moment.
„Există țânțarul, dar nu există persoane îmbolnăvite în momentul acesta, ca să fim preciși. Monitorizarea este în permanență, și atât cât populația persistă, tratamentul este intens pe ei. Pentru moment, ce este pozitiv se referă la țânțari. Nu există vreun caz de infectare cu acest virus la bucureșteni”, a declarat, vineri, primarul Nicușor Dan.
Primăria Capitalei a anunțat, joi, că a intensificat, prin Compania Eco-Igienizare, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile la acest insecte.
Este vorba de Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor și cartierul Crângași.
Încă din luna aprilie, publicația Gândul a tras un semnal de alarmă cu privire la pericolul apariției acestui virus în București, în lipsa unor tratamente de dezinsecție.
Specialișitii Insitutului Cantacuzino au explicat atunci pentru Gândul că, în general, infecţia cu acest virus provoacă boli de gravitate medie, dar la unele persoane (vârstnici, pacienți cu imunitate deficitară) cauzează boli grave de tipul meningitelor sau meningo-encefalitelor, a căror mortalitate poate atinge sau depăşi 10% dintre cazuri.
”Incidenţa cazurilor pe grupe de vârstă ilustrează faptul că grupa de vârstă cea mai afectată este de peste 65 de ani”, au precizat pentru Gândul reprezentanții Institutului Cantacuzino.