Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi, că în prezent nu există mai mulți șobolani deâct în anii trecuți, însă, admite că „există o conjunctură nefericită” cu gunoaiele de pe stradă.
„În ceea ce priveşte deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce priveşte planul de acţiune pe care l-am votat în Consiliul General, adică spaţii publice, subsoluri de blocuri, de instituţii publice, spitale, şcoli, parcuri ale Municipalităţii. Am avut şi o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile, aici suntem”, a declarat, joi, Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.
Acesta mai spune că nu sunt în prezent mai mulți obolani decât în alți ani.
„În opinia mea, nu există o creştere a numărului de rozătoare semnificativă faţă de anii precedenţi.Nu putem să controlăm în totalitate. Noi nu ştim în momentul de faţă nici care sunt proprietăţile municipalităţii, dar să ştim care sunt clădirile abandonate din Bucureşti, pur şi simplu aceste informaţii nu există. Şi atunci, operatorii de deratizare se duc unde ştiu ei că trebuie să meargă”, a mai declarat a mai spus Nicuşor Dan.
Unul dintre șefii operatorilor de la compania care face deratizarea în București a declarat, miercuri, pentru Gândul, că în 14 ani, de când lucrează în acest sistem, nu a mai întâlnit vreun caz în care un om să fie mușcat de un șobolan, pe stradă, în centrul Bucureștiului.
Miercuri, un tânăr a fost mușcat de un șobolan pe stradă, în zona parcului Grădina Icoanei.
„Este prima dată în 14 ani, de când lucrez eu la deratizare și dezinsecție, când văd un caz în care om om este mușcat de șobolan, pe stradă. Șobolanii deobicei se feresc, fug când simt prezența omului. Cel mai probabil, persoana care a fost mușcată miercuri a vrut să atace șobolanul, care la rândul lui a vrut să se apere, ca orice animal”, a declarat pentru Gândul Ion Bănică, șef de zonă în cadrul Companiei Eco Igienizare.