Preotul catolic Francisc Doboș, fost purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, a fost numit paroh al Bisericii franceze ”Sacré Cœur” din București.
Preotul Francisc Doboș va deveni paroh al Parohiei Romano-Catolice ”Preasfânta Inimă a lui Isus” (Sacré Cœur) din București din data de 1 septembrie 2021, iar luarea în posesie canonică a parohiei va avea loc duminică, 5 septembrie.
Pe pagina sa de socializare, preotul Doboș și-a exprimat bucuria și a transmis că astfel a ajuns la ”casa lui”, corectându-se, apoi, cu o tentă evident ironică.
”Am ajuns și eu la casa mea … pardon, la casa Domnului :))) Am fost numit paroh al parohiei Sacré Coeur din București (Biserica franceză de lângă Statuia Aviatorilor)”, a scris preotul Francisc Doboș în mediul online
Francisc Doboș primește, totodată, în responsabilitate pastorală comunitatea de limbă engleză și filipineză care face referință la biserica parohială „Sacré Cœur”.
A fost hirotonit preot în 2002, slujind ai întâi la Ploiești. Din anul 2004 a ajuns în București, fiind secretar eparhial al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.
Preotul catolic Francisc Doboș a fost purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, dar și preot colaborator la Parohia Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția – București).
După ce s-a vaccinat anti-COVID, preotul Francisc Doboș a scris, în mediul online, că nu poate ”judeca” pe nimeni, indiferent dacă persoana respectivă decide să se vaccineze sau refuză.
Fiecare om este liber să aleagă ceea ce crede că este mai bine pentru el, a precizat acesta, iar importante sunt, din acest punct de vedere, sursele de informare (mai multe detalii AICI).
”Nu judec pe nimeni, fie că se vaccinează, fie că nu. Suntem liberi și alegem în consecință ce e mai bine pentru noi. Pentru a ști ce e mai bine diversificați sursele de informare. Mai schimbați canalul. Nu simt nici cea mai mică ispită în a arunca cu acidul sulfuric al comentariilor ori cu soda caustică a gândurilor în cei care (nu) se vaccinează. Să evităm pandemia urii și a demonizării. Să fim doctori în umanitate”, a transmis Francisc Doboș.