Gypsycoin, noul proiect de criptomonedă anunțat de Daniel Cioabă: Simbolul pe platformele de exchange cripto va fi roata țigănească tradițională în simbioză cu circuitele unei plăci electronice

Gypsycoin, noul proiect de criptomonedă anunțat de Daniel Cioabă: Simbolul pe platformele de exchange cripto va fi roata țigănească tradițională în simbioză cu circuitele unei plăci electronice
Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor din România (FOTO-Arhivă: Sebastian-Marcovici/Mediafax Foto)
Publicat: 13/08/2021, 19:29
Actualizat: 13/08/2021, 19:30

Daniel Cioabă, autointitulat regele romilor, anunță dezvoltarea unui nou proiect de criptomonedă: Gypsycoin. Într-un comunicat de presă transmis vineri, Congresul Mondial al Uniunii Internaționale a Romilor anunță că noul proiect vizează combaterea discriminării și xenofobiei, cât și dezvoltarea socială și educațională a romilor.

Aceasta ar fi prima monedă digitală universală a romilor, se arată în comunicat. Imaginea și designul proiectului combină elementele tradiționale cu cele moderne. Așa a apărut simbolul GYPSYCOIN: roata țigănească tradițională în simbioză cu circuitele unei plăci electronice. Acest simbol a fost conceput în acest fel, menit să fie recunoscut cu ușurință, mai precizează sursa citată.

„În acest sens, GYPSYCOIN are mai multe întrebuințări. Acestea sunt: finanțare acte de caritate; monedă de schimb pentru comunitate; finanțare de proiecte educaționale; investiții financiare pe termen lung și plăți (…) Acest proiect aduce un element în plus comunităților de romi de pretutindeni. Proiectul domnului Cioabă se angajează să sprijine minoritatea romă în demersurile acesteia spre integrarea socială, să consolideze identitatea etnică, să promoveze diversitatea culturală și să crească gradul de educație și implicare socială a minorității rome.”, se arată în comunicat.

Scopul GYPSYCOIN este de a consolida un spirit de coeziune digitală între comunitățile de romi

GYPSYCOIN reprezintă un nou proiect în cadrul universului de cryptomonede. Acest proiect este multilateral și se implică în domenii diferite de dezvoltare. Proiectul abordează subiectul comunităților de romi. Acesta se concentrează pe dezvoltarea comunităților și pe ajutorarea persoanelor de etnie romă aflate în dificultate. În același timp, scopul este de a consolida un spirit de coeziune digitală între comunitățile de romi, prin intermediul simbolului și al comunității GYPSYCOIN. În acest sens, GYPSYCOIN are atașat și un element de identitate. Prin urmare, acesta este menit să fie asociat cu comunitățile de romi din întreaga lume.

Acest proiect aduce un element în plus comunităților de romi de pretutindeni. Și anume, prima monedă digitală universală a romilor. Imaginea și designul proiectului combină elementele tradiționale cu cele moderne. Așa a apărut simbolul GYPSYCOIN: roata țigănească tradițională în simbioză cu circuitele unei plăci electronice. Acest simbol a fost conceput în acest fel, menit să fie recunoscut cu ușurință.

Prin urmare, GYPSYCOIN este asociat unei cauze. Această cauză fiind dezvoltarea multilaterală a comunităților de romi. Din acest punct de vedere, aspectele cheie pe care se concentrează acest proiect sunt furnizarea de alimente și obiecte de uz casnic familiilor nevoiașe, educația sanitară, promovarea pargusului educației școlare, educația morală civică și educația tehnologică.

Criptomoneda, folosită pentru finanțarea actelor de caritate și a de proiectelor educaționale

„În acest sens, GYPSYCOIN are mai multe întrebuințări. Acestea sunt: finanțare acte de caritate; monedă de schimb pentru comunitate; finanțare de proiecte educaționale; investiții financiare pe termen lung și plăți. Caracterul comunitar al acestui token este redat de distribuția de pe piață. Din acest punct de vedere, GYPSYCOIN se potrivește cu dinamica actualei piețe cripto. Așadar, 90% din monede au fost arse (scoase din uz), rămânând 10% pentru a circula pe piață”, potrivit comunicatului.

Ținând cont de latura tradiționalistă a comunităților de romi, motto-ul GYPSYCOIN poate fi rezumat la respectarea tradiției prin promovarea inovației. În general, proiectul este determinat să aibă un impact major asupra comunităților de romi din întreaga lume și să simbolizeze unitatea.

GYPSYCOIN se bazează pe potențialul ascuns al unității unei comunități distribuite pe tot globul. Prin urmare, GYPSYCOIN beneficiază de un mare potențial de utilizatori la nivel global. În același timp, se ține cont de faptul că comunitățile de romi sunt în strânsă legătură unele cu celelalte. Prin urmare, diseminarea acestui proiect se va realiza în mod organic.

Proiectul beneficiază de sprijinul International Romani Union

Cuantificarea rezultatelor proiectului se va face sub formă de conținut multimedia și intelectual. În urma activităților și acțiunilor întreprinse de GYPSYCOIN, rezultatele și etapele evenimentelor vor fi afișate pe site. Alte subiecte acoperite de GYPSYCOIN sunt: sănătatea mediului înconjurător, inițiativă cetățenească, etică, educație pentru sănătate, sport, educație pentru nutriție, abilități informatice și tehnologie, literatură, muzică, cultură generală, conștientizarea problemelor actuale ale societății. Odată cu implementarea proiectelor, productivitatea și rezultatele sunt atent măsurate, iar acestea sunt analizate și se reflectă în mod constant asupra acestora, pentru a îmbunătății calitatea serviciilor oferite.

Acest proiect este unul deschis, iar moneda GYPSYCOIN va putea dispune de utilizări adiționale, în funcție de evoluția și parteneriatele proiectului. Totodată, acest proiect beneficiază de sprijinul International Romani Union.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Drumuri blocate, întârzieri pe calea ferată și aeroporturi, după ce vortexul polar a pus stăpânire...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
2024: Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h? Se suspendă permisul?
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Șoferii din România nu pot face ITP. Anunț oficial de la RAR
E cel mai mare coșmar dacă stai la bloc. Toți facem greșeala asta pe timp...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
„Stocarea cuantică” este mai aproape de realitate după ce oamenii de știință au rezolvat o...