Prima pagină » Știri » Fraudă la examenul de Bacalaureat. Rezolvările subiectelor au fost postate pe Facebook

Fraudă la examenul de Bacalaureat. Rezolvările subiectelor au fost postate pe Facebook

Fraudă la examenul de Bacalaureat. Rezolvările subiectelor au fost postate pe Facebook

Mai mulți elevi au copiat răspunsurile la proba scrisă a Bacalaureatului de toamnă. Se pare că rezolvările subiectelor au fost postate pe grupurile de socializare ale elevilor.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că este vorba despre o fraudă care s-a derulat la licee din cinci judeţe, iar elevii vor fi eliminați.

În plus, Cîmpeanu a precizat că sunt anchetaţi şi profesorii supraveghetori din clasele unde s-a copiat.

Se pare că subiectele primite de absolvenţii de liceu la examenul de Bacalaureat, dar şi rezolvările acestora, au fost postate pe un grup numit „Bacalaureat 2021-2022”.

Elevii au postat poze cu subiectele primite și au cerut rezolvările.

„Sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj. Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Adevărul.ro.

Mai exact, este vorba de Liceul Tehnologic ‘Panait Istrati’ din Brăila, de Liceul Tehnologic ‘Rucăreanu’ din Braşov, de Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu şi de Liceul Tehnologic ‘Constantin Brâncuşi’ din Craiova.

„Frauda va fi sancţionată la cel mai aspru nivel”

„Este vorba de o fraudă în mod clar, care va fi sancţionată la cel mai aspru nivel. Cu siguranţă, elevii care nu au înţeles că nu au acces cu mijloace de comunicare în sala de examen vor fi eliminaţi din examen şi, sigur că da, două sesiuni nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen. Noi am popularizat cât am putut de mult importanţa respectării regulilor de etică pentru a asigura relevanţa examenului de Bacalaureat, cei care nu au înţeles vor plăti. Se fac verificări atât cât se pot face verificări într-o şcoală, într-o şcoală în care nu există terminale de verificare, spre exemplu cum există într-un aeroport. Deci profesorii au competenţe limitate pentru a face aceste verificări, în condiţiile în care tehnologia a evoluat foarte mult şi dimensiunile acestor dispozitive electronice sunt extrem de mic, sunt foarte greu de sesizat”, a declarat ministrul.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și