Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu, a reacționat Claudiu Năsui după ultimele afirmații făcute de Dan Vîlceanu. Din contră, spune ministrul Economiei, românii vor doar să nu le mai fie luat jumătate din salariu, bani folosiți pentru a plăti „tot felul de privilegii pentru cei conectaţi politic”.
„Când e vorba să lăsăm bani românilor care muncesc, e o problemă bugetară”, crede Claudiu Năsui.
Într-un discurs populist atipic partidului USR PLUS, ministrul Economiei vorbește despre nevoia de a-i ajuta pe români să câștige mai mulți bani.
„Dar când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe care au mers întotdeauna către baroni locali şi firme de partid, nu mai e problemă de buget sau deficit?! România nu e săracă, e sărăcită. Oare cutia Pandorei nu se deschide şi atunci când înfiinţăm noi agenţii de stat, noi bănci de stat, mii de noi posturi la stat, sporuri ridicole şi, evident, noi pensionari speciali?”, afirmă Năsui.
Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu. Ei cer o normalitate, să nu le mai luăm jumătate din salariu ca să plătim tot felul de privilegii pentru cei conectaţi politic” – Claudiu Năsui.
Ministrul Economiei i-a oferit o replică colegului de Guvern Dan Vîlceanu, care a spus că neimpozitarea salariului minim, chiar şi pentru anumite categorii de contribuabili, este o măsură greu de aplicat în acest moment. În opinia noului șef de la Finanțe, odată ce va exista o categorie de contribuabili care nu plăteşte taxe, şi alţii vor dori să beneficieze de acelaşi regim.
„E o măsură pe care mi-e greu să cred că o putem aplica în acest moment. Vorbeam de consolidare fiscală, de acoperirea cheltuielilor, dacă venim cu această măsură o să avem o mare problemă bugetară. (…) Mi-e greu să cred că odată ce deschidem cutia Pandorei, vom mai putea opri generalizarea unui asemenea proiect. Odată ce ai creat o categorie care nu plăteşte taxe, toate celelalte vor dori să fie în aceeaşi situaţie. Să vedem ce se va întâmpla, suntem cu ochii pe deficit, pe execuţia bugetară. În funcţia de ministru de Finanţe (…), nu trebuie să fiu mână largă”, a explicat Dan Vîlceanu într-o conferinţă de presă.