Cîţu îi felicită pe elevii Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti pentru câştigarea campionatului naţional de robotică

Cîţu îi felicită pe elevii Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti pentru câştigarea campionatului naţional de robotică
Premierul Florin Cîțu / Sursa: Guvernul României
Publicat: 31/08/2021, 19:09

Premierul Florin Cîţu îi felicită pe elevii Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti pentru câştigarea campionatului naţional de robotică. Echipa Quantum Robotics a câştigat atât competiţia de pe terenul de joc al roboţilor – Winning Alliance Award, cât şi premiul cel mare, Inspire Award – acordat pentru toată activitatea din timpul sezonului 2020-2021.

„Felicitări celor 12 elevi ai Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti care au câştigat campionatul naţional de robotică! Keep up the good work!”, se arată într-un mesaj al premierului Florin Cîţu postat, marţi, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Campionatul naţional de robotică pentru licee „BRD First Tech Challenge Romania” a avut loc în perioada 28-30 august şi a reunit cele mai bune 24 de echipe din România.

Echipa Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB) – Quantum Robotics – a câştigat atât competiţia de pe terenul de joc al roboţilor – Winning Alliance Award, cât şi premiul cel mare, Inspire Award – acordat pentru toată activitatea din timpul sezonului 2020-2021.

Echipa Quantum Robotics, alcătuită din 12 elevi din clasele IX-XII din cadrul ICHB, pasionaţi de domeniul ingineriei şi programării, a obţinut: locul 1 în clasamentul roboţilor după meciurile de calificare, locul 1 după finale, cât şi cel mai important trofeu al competiţiei, Inspire Award, pentru un robot performant în teren şi pentru activitatea generală a echipei din timpul sezonului competiţional 2020-2021.

Prima parte a competiţiei a cuprins interviurile cu juraţii, iar luni, la Sala Polivalentă din Bucureşti, s-au desfăşurat competiţiile în teren la care Quantum Robotics s-a calificat pe primul loc, cu un punctaj de 1.385 de puncte şi, în calitate de căpitan, a format alianţa câştigătoare din finală.

Tema „Ultimate Goal” din sezonul 2020-2021 este inspirată din sport şi a fost lansată în septembrie 2020. Echipele trebuie să construiască roboţii pentru a obţine cele mai multe puncte conform temei date. Tema competiţiei se schimbă anual, provocarea anului acestuia fiind lansarea unor inele la diferite nivele, fiecare nivel având un punctaj diferit. Robotul este condus în teren de doi şoferi, iar fiecare meci în teren durează 2 minute şi 30 de secunde şi este alcătuit din trei părţi: 30 de secunde de autonomie, în care robotul trebuie să ia propriile decizii, urmate de 2 minute de telecomandare. Ultimele 30 de secunde din perioada de telecomandare se numesc „end game”, timp în care robotul trebuie să transporte 2 elemente de joc voluminoase în afara terenului şi să ţintească 3 obiecte subţiri. Îndeplinirea tuturor misiunilor aduce robotului punctajul maxim şi urcarea în clasament.

Quantum Robotics este o echipă care participă la competiţiile de robotică „FIRST Tech Challenge” din diverse ţări. Echipa a fost înfiinţată în anul 2017 de un grup elevi olimpici la diverse materii, cum ar fi informatică, matematică, fizică, chimie, robotică. Echipa îşi desfăşoară activitatea în cadrul laboratorului de robotică din Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi este coordonată de doi mentori profesori şi doi asistenţi – foşti membri din echipă, în prezent studenţi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Margaret Thatcher, la scufundarea submarinului Kursk: “Mă uit la imaginea domnului Putin și încerc să...
A murit de cancer. Vestea care a devastat-o pe Kate Middleton
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie...
Avertismentul celebrului chef Adi Hădean: „Iubim produsul românesc, dar n-aș lăsa pe nimeni să vândă...
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în...
Trump vizionează obsesiv videoclipul în care este împușcat, iar echipa sa de campanie se teme...
Autopsia preliminară a Ioanei, tânăra din Suceava care s-a sinucis. „Tragedia a fost mușamalizată. A...
Ce conțin plicurile 3 în 1 de cafea? Românii le consumă des, dar nu le...
Jumătate de ţară, sub avertizare de cod roşu de caniculă. Când scăpăm de căldura excesivă
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit...
Caz șocant în Dolj. Un bebeluș de cinci luni a fost găsit mort între saltea...
Doliu la PRO TV! Jurnalistul a murit în ziua sfântă a Adormirii Maicii Domnului
Banca Transilvania vinde SUV-ul ideal pentru familie. Costă cât un Logan și are dotări de...
Zelenski anunţă că trupele ucrainene au capturat cel mai mare oraş rusesc de până acum
Descoperire NĂUCITOARE la Stonehenge! „Ridică semne de întrebare”
Simona Halep a fost exclusă! Decizia luată acum de americani
Cutremur după cutremur în România. A treia mișcare seismică de joi
Ce au putut să facă patru turiști români într-un restaurant din Grecia. Au ajuns "de...
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
Mesajul de mulțumire pe care l-a postat Denisa Coțolan cu ocazia aniversării ei. Ce i-a...
O nouă lovitură pentru familia Raisei, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni!...
BANCUL ZILEI. Bulișor îl întreabă pe tatăl său: - Tati, într-o intersecție, cine are prioritate?
Descoperire neașteptată la Stonehenge! „Răstoarnă ce s-a crezut în ultimul secol”