Prima pagină » Chef Adi Hădean, contrariat: „Cum ar trebui să arate un meniu pentru copii?” Ce i-au cerut părinții la restaurant

Chef Adi Hădean, contrariat: „Cum ar trebui să arate un meniu pentru copii?” Ce i-au cerut părinții la restaurant

Chef Adi Hădean, contrariat: „Cum ar trebui să arate un meniu pentru copii?” Ce i-au cerut părinții la restaurant
Chef Adi Hădean, contrariat: „Cum ar trebui să arate un meniu pentru copii?” Ce i-au cerut părinții la restaurant / Foto: Facebook / Adi Hădean

Chef Adi Hădean, care administrează un restaurant pe Litoral, se declară uimit de răspunsurile pe care le primește când întreabă părinții ce ar vrea să le servească copiilor: cartofi prăjiți congelați, șnițel/gujoane de pui, pizza, paste cu sos alb.

„Ştiu că suntem o ţară vag guvernată, Euro creşte şi HORECA e de kko la noi, şi că prin comparaţie cu treburile astea eu aduc în atenţie nişte mizilicuri, da’ o zic oricum: nu înţeleg exact ce-şi doresc părinţii care cer în restaurant un meniu pentru copii. Adică să fie un meniuţ cu mâncărică pe farfuriuţe, sau să fie doar mai ieftinuţ, pentru că îngeraşii mănâncă puţin?

„Sunt contrariat de răspunsuri…”

Întreb pentru că aproape de fiecare dată când ne întreabă un părinte de îngeraş dacă avem meniu pentru copii (ceea ce nu avem, deşi am avut, da’ l-am scos pentru că nu-l dorea nimeni), întrebăm ce le-ar plăcea copiilor să mănânce, sau ce le-ar plăcea lor să le dea copiilor, şi sunt contrariat (uşor) de răspunsuri: cartofi prăjiţi (da’ nu din ăia cum faceţi aici, dacă aveţi din ăialalţi (congelaţi, n.r.), şniţel/gujoane de pui, pizza, paste “cu sos alb”.

Adi Hădean, despre educația culinară: „7 ani de acasă…”

Cu asta vreau să spun de fapt că educaţia culinară e o parte importantă a educatiei pentru viaţă, aka “ 7 ani de acasă”. Sigur, nu judec pe nimeni, departe de mine, ai mei, care mănâncă orice de la oricine şi au crescut cu mâncare cumsecade, vor uneori şi mâncare de la corporaţii, şi le dau, nu-i mare scofală.

Dar mă întreb, dacă tu mănânci un steak de 200 de lei, de ce i-ai da copilului cartofi din pungă, mai ales când dai peste câte un restaurant în care se găteşte de la zero (0), care are şi legume-legume, şi cărniţă-cărniţă, şi câte un piure din cartofi (noi îl facem din cartofi copţi, nu-i aşa nasol), şi un bucătar crescut în Italia care-i chiar şmecher pe paste cu tot felu’ de chestii prin ele, de la creveţi la vinete.

„Cum ar trebui să arate un meniu pentru copii?”

Şi vă întreb pe voi, care uneori, la fel ca mine, lăsaţi copiii să bage-n ei mizerii sinistre la spaţiiile de joacă unde-şi ţin ziua Lucas şi Sofia şi Iannis, cum ar trebui să arate un meniu pentru copii într-un restaurant a la carte?”, scrie Adi Hădean pe Facebook.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și