Crearea unui website WordPress: Argumente pro și contra

Crearea unui website WordPress: Argumente pro și contra
Crearea unui website WordPress: Argumente pro și contra
Publicat: 20/09/2021, 07:00
Actualizat: 20/09/2021, 17:55

WordPress oferă caracteristici care simplifică munca dezvoltatorilor web și in acelasi economisesc timp in procesul de construcție a unui website. Cu toate acestea, WordPress nu este un software perfect și nu este o soluție universală, pentru orice tip de website.

Din experiență, am aflat că există câteva motive intemeiate pentru crearea unui website utilizand WordPress dar și câteva motive intemeiate pentru care ați putea lua in considerare o altă soluție software.

Crearea unui website utilizand WordPress: 10 argumente PRO și CONTRA

1. Pret: Gratuit

PRO: Nu trebuie să investiți foarte multi bani intr-o soluție customizată de care nimeni nu a auzit vreodată. Daca aveți un buget limitat puteți să vă gazduiți gratuit website-ul pe wordpress.com.

CONTRA: Optand pentru o soluție gratuită, nu puteți avea nicio pretenție / suport in cazul unor disfunctionalități.

Fiind primul pas in crearea unui website utilizand WordPress, gazduirea web joacă un rol important in tot acest proces. Un plan specializat de gazduire WordPress va livra o performanță de pană la 30 de ori mai mare față de serviciile de web hosting standard.

2. Design: Multitudine de template-uri

PRO:Chiar dacă nu veți angaja un web designer pentru a vă personaliza website-ul există suficiente șabloane (template-uri) dintre care să alegeți. Puteți alege un template premium care vă va oferi mai multe opțiuni de personalizare și in final de diferențiere față de alte websituri.

Multe template-uri au funcții incorporate care vă pot ajuta să rezolvați sarcini complexe de programare web. In ultimii ani s-a inregistrat o creștere uriasă a numărului de template-uri responsive și este important să vă asigurați  că cel pe care il alegeți este compatibil cu dispozitivele mobile (mobile-friendly).

CONTRA:Template-urile nu sunt concepute pentru promovarea mărcii dvs. Desi este posibil să găsiți unul care sa corespundă imaginii afacerii dvs. de cele mai multe ori nu se va potrivi perfect. Cel mai bine este să incepeți cu un template simplu și apoi să il personalizați (sau să angajați un dezvoltator web pentru aceasta) pentru a se potrivi cu brandingul dvs.

Daca doriți să personalizați paginile websitului poate fi necesar să vă petreceți o perioadă considerabilă de timp modificand foile de stil (style sheets) si codul PHP. Un avertisment: dacă alegeti un template cu prea multe functii pe care nu le utilizati puteti ajunge la un site web dezastruos de lent.

3. Funcționalitate: Mii de pluginuri

PRO: Dacă nu aveti experienta cu WordPress puteți gasi aproape intotdeauna un plugin  pentru a extinde funcționalitatea site-ului dvs. Pluginurile pot gestiona orice, de la adăugarea unui slideshow sau a unui formular, pana la crearea unui magazin online sofisticat. Astazi, există aproape 40.000 de pluginuri WordPress dintre care să alegeți.

CONTRA:WordPress nu este creat pentru performanțe de top iar adăugarea de pluginuri ii pot incetini funcționarea. La crearea unui website WordPress, puteți utiliza pluginuri pentru adăugarea de noi functionalități insa fiecare plugin vine cu un preț in privința performanței. Acestea pot să nu mai funcționeze atunci cand actualizati WordPress sau tema utilizată. Acest lucru se datorează faptului că multe pluginuri sunt dezvoltate de persoane fizice iar corecțiile nu sunt intotdeauna efectuate frecvent.

Acest lucru inseamnă că după o actualizare a core-ului WordPress sau a temei puteți petrece mult timp schimband website-ul pentru a se potrivi cu modul in care funcționeaza un plugin sau invers, incercand să modificați un plugin pentru a se potrivi cu modul in care funcționeaza website-ul.

4. Cautare și SEO incorporate

PRO:WordPress are o funcție de căutare incorporată și facilitează optimizarea in motoarele de cautare (SEO).  WordPress vă permite sa etichetați tot conținutul, să creați adrese URL personalizate bogate in cuvinte cheie sau să permiteți trackback-uri și pingback-uri. Toate acestea ajuta website-ul dvs. să fie găsit in căutările online.

CONTRA:Căutarea WordPress este limitată – rezultatele sunt sortate dupa dată, nu dupa relevanță și nu există optiuni avansate de cautare. Pentru o funcție de căutare mai robustă, puteti utiliza ElasticSearch. WordPress nu realizează in mod automat unele dintre sarcinile SEO mai tehnice deci este posibil să fie necesar sa adăugați  pluginuri pentru a vă optimiza complet website-ul.

5. Actualizări website

PRO:Clientii vă vor solicita intotdeauna website-uri pe care să le poata actualiza cu ușurință. WordPress este in general foarte ușor de utilizat iar odată ce website-ul dvs. a fost proiectat si dezvoltat este extrem de ușor să adăugați noi pagini, postări, imagini și multe altele. Chiar și incepătorii pot invăța rapid cum să adauge sau să editeze conținut pe website.

CONTRA: WordPress este destul de pretentios cu privire la modul in care interpretează conținutul adăugat – de exemplu dacă copiați conținut dintr-un document Word veți introduce o multime de cod inutil. Dacă lucrați in modul text / sursă, veți ajunge să vă deranjeze modul in care WordPress vă „curăță” codul. Si, dacă incurcați ceva din greseală uneori va trebui sa curătați codul HTML manual.

6. Platforma: Bazata pe PHP și MySQL

PRO: WordPress permite dezvoltatorilor experimentați sa personalizeze complet website-urile. Puteți aduce modificari codului daca și cand trebuie deoarece WordPress este open source.

CONTRA:WordPress nu este la fel de ușor de personalizat pentru non-dezvoltatori sau de cei care cunosc doar HTML. WordPress are propria sa sintaxa și functii PHP care creeaza o curba de invațare, chiar și pentru programatorii PHP experimentați. In plus, nu puteți doar sa previzualizați o postare in browser fără a avea configurat un server de testare WordPress.

7. Software: Actualizări frecvente

PRO:WordPress este un proiect open-source și există o mulțime de dezvoltatori web implicați in proiect. Problemele de securitate din WordPress se repară rapid, funcțiile noi apar in mod regulat, iar temele și pluginurile primesc actualizări regulate.

CONTRA:Actualizările au un impact pozitiv de cele mai multe ori dar uneori cand WordPress, tema dvs. sau pluginurile dvs. sunt actualizate, pot apărea probleme de compatibilitate. In loc să actualizați imediat ceva recent lansat, vă recomandăm să faceți o copie de rezervă, să actualizați intr-un mediu de testare și să verificați totul cu atentie inainte de a vă actualiza site-ul live. Un upgrade se poate transforma cu ușurință intr-un „downgrade” daca elementele websitului nu funcționează corect impreună.

8. Comunitate: Bază mare de utilizatori

PRO:WordPress deține o cotă de piată de 63,6% a sistemelor de gestionare a continutului, potrivit studiilor recente. Aceasta inseamnă ca exista aprox. 75 de milioane de website-uri create pe WordPress sau 38,5% din toate website-urile existente. WordPress este de asemenea disponibil in 40 limbi internationale și adaugă tot mai multe.

Comunitatea mare și utilă de utilizatori vă poate ajuta să remediati provocarile care apar. Daca ați intampinat o problemă, este probabil ca și altcineva să o fi intampinat deja și să existe deja o soluție. WordPress este utilizat pe scara largă de către persoanele care abordează aceleasi probleme cu care vă confruntați, deci există o comunitate imensă de asistență.

CONTRA: Nu există cu adevarat nici un dezavantaj daca avem o comunitate mare de utilizatori care lucrează pe o platforma standard, la nivel de industrie.

9. Creat pentru blogging: Excelent pentru actualizări

PRO:Dacă doriți sa creați continut, să faceți actualizari in timp util și să creați interacțiune permanenta cu vizitatorii dvs., WordPress este greu de invins. WordPress facilitează adăugarea de pagini și postări, afișarea ultimului conținut și actualizarea ușoară și rapidă a paginilor. Daca doriți să afișați conținut nou pe site-ul dvs. tot timpul, WordPress face ca totul să fie ușor.

CONTRA: Toate functionalitățile care facilitează schimbarea constantă a conținutului pot fi nejustificate pentru un site care necesită actualizari rare. Toate functionalitățile temei, plugin-urile și interogările bazelor de date pot duce la o viteza de incarcare mai lentă. Astfel, pentru un site web al carui conținut se modifică rar, un site HTML ar putea fi o soluție mai bună.

10. Mentenanța: Sistem de gestionare a conținutului (CMS)

PRO:WordPress poate fi folosit ca un CMS simplu și este relativ conform cu standardele. Adăugarea de pagini și postări noi nu necesită prea multa instruire și există multe pluginuri pe care le puteți utiliza pentru a adăuga functionalitați CMS suplimentare pe site-ul dvs. Puteț atribui utilizatorilor „roluri” diferite pentru a le limita accesul, iar WordPress impiedica mai mulți utilizatori să editeze același conținut concomitent.

CONTRA:Daca depuneți puțin efort, ii puteți conferi cateva funcții CMS robuste, dar WordPress nu este un CMS complet dotat. De exemplu, WordPress nu vă va impiedica sa introduceți cod greșit, nu gestionează fluxul de lucru și nici nu urmărește rolurile utilizatorilor.

Concluzie

In general, crearea unui site web cu WordPress este simplă, mai ales dacă puteți incepe dezvoltarea utilizand un template existent. Cu toate acestea, daca doriți să personalizați aspectul și funcționalitatea acestuia, va trebui să dețineti abilități solide de dezvoltare web sau să angajați un dezvoltator.

Este important să știți ce poate și ce nu poate WordPress să vă ofere astfel incat să aveți așteptări realiste incă de la inceput. Atâta timp cât doriți ca site-ul dvs. să valorifice punctele forte ale WordPress alegerea sa este o variantă excelentă dar dacă nu utilizați funcțiile de creare a conținutului din WordPress probabil ca ar fi mai bine sa optați pentru un site web HTML.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce sancțiune a primit un şofer din Vâlcea după ce şi-a împodobit BMW-ul cu luminițe
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Cum ar vota românii cu pregătire superioară la alegerile prezidențiale. Diaspora, marea necunoscutǎ. Surprizele studiului...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei...
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
Viața la bloc 2024. Este obligatoriu pentru asociația de proprietari! Trebuie să respecte legea
Semnalul din trafic la care tresare orice șofer. Când vin sancțiunile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Cât a plătit un miliardar pentru banana lipită cu bandă adezivă de perete?