Competiția regională OFA StartUp Angels Brașov și-a desemnat finalistele care vor concura în Marea Finală de la Iași, din 12 noiembrie.
Misiunea juraților a fost deosebit de grea, întrucât toate afacerile prezente în competiție au un potențial foarte mare de dezvoltare. Chiar dacă doar patru câștigătoare au fost desemnate câștigătoare, dintre care două vor merge în finală, OFA UGIR va fi alături de toate participantele în drumul lor antreprenorial.
Așadar, în marea finală OFA StartUp Angels, Brand Ambassadorul Adriana Făgărășian merge mai departe cu ”Sativa product”, manageriată de Eva Csutak, și ”Radioaktiv Radon”, a antreprenorului Incze Reka, favorita publicului.
Cele cinci concurente care s-au calificat în competiție și-au prezentat afacerile în fața juriului, într-un pitch de 3 minute. Juriul a fost format din:
În urma deliberării juriului, afacerea câștigătoare a finalei regionale Brașov este firma ”Sativa product”, manageriată de Eva Csutak.
Sativa Product este un laborator de cofetărie-patiserie, focusat pe dezvoltarea și producția unor produse personalizate.
”Inițial, am început cu produse pentru evenimente/nunți, însă, ulterior, ne-am orientat către produse de patiserie/cofetărie, cu conținut redus de zahăr, gluten-gree, lactose-free și educarea consumatorilor (video live, online, materiale educative, digital). Pe lângă producția de prăjituri, «Sativa Product» oferă și servicii de consultanță în inginerie, în special în domeniul agroalimentar. Finanțarea ne va ajuta să modernizăm spațiul de producție pentru R&D (dezvoltare de produse)”, spune Eva Csutak.
Locul doi a revenit ”Palatului Copiilor Albinuța Zglobie”, manageriată de Mădălina Ionela Oncioiu.
”Centrul nostru își propune o educație de calitate, o dezvoltare armonioasă, într-un mediu prielnic, utilizând strategii și tactici corespunzătoare, pentru a stimula, la cel mai înalt nivel, motivația copiilor. Copiii beneficiază de bucătărie proprie, unde mâncarea este preparată de către personal calificat, care realizează săptămânal un meniu ţinând cont de necesarul caloric al copiilor, de vitamine, proteine, glucide şi lipide. Înfiinţarea unei grădiniţe particulare are ca scop dezvoltarea unui învăţământ particular bine pus la punct, adaptabil preferinţelor părinţilor, începând de la nivelul copiilor preşcolari. Oamenii sunt din ce în ce mai ocupaţi, însă, în acelaşi timp, fiecare doreşte să ofere maximum familiei. Personalul didactic este de specialitate. Programele noastre, pe lângă scopul principal instructiv-educativ, au ca obiectiv şi descoperirea de noi pasiuni, hobby-uri ce întregesc personalitatea copiilor”, spune Mădălina Ionela Oncioiu.
Locul trei a fost câștigat de Anda Vărgatu, manager Amavi Home.
Amavi Home este o platforma de e-commerce în industria home & deco, destinată tuturor celor care doresc să își amenajeze casa, să se inspire din sute de idei de amenajare, propuse de designeri de interior sau să își creeze singuri amenajarea dorită (mood board/ amenajare 3D), cu doar un click, fără să aibă nevoie de echipamente sau cunoștințe specific, de design interior.
”Amenajarea casei tale va fi un proces ușor, intuitiv. Amavi Home (I love my home)”.
”Serviciile oferite sunt B2C, fiind vorba de o platformă de e-commerce, un marketplace, în industria home & deco. Inovația, atât de produs, cât și de proces, este adusă de faptul că este singura platformă care reunește atât un catalog al produselor de mobilier și decorațiuni de interior, cât și idei de amenajare, propuse de designeri de interior și arhitecți. În plus, aceasta acordă clientului posibilitatea de a-și amenaja singur decorarea dorită, printr-un simplu click în platformă, fără să aibă nevoie de aplicații suplimentare sau cunoștințe specifice de design”, explică Anda Vărgatu.
Cea de-a doua finalistă a Regiunii Brașov a fost desemnată, prin votul publicului, firma Radioaktiv Radon, a antreprenorului Incze Reka.
SC Radioaktiv Radon SRL a fost înființată în cadrul programului Start-Up Plus, pe baza proiectului ”Radonul, colocatarul nostru radioactiv”.
”Laboratorul nostru este desemnat de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare: Nr. LI_09 Radioaktiv Radon/ 2020. Conform legislației în vigoare, gestionăm nivelul radonului din interiorul clădirilor, de exemplu case, locuri de muncă și clădiri cu acces public. In plus, serviciile noastre includ planificarea și realizarea unor campanii de informare”, precizează Incze Reka.
Puțini dintre noi știu că „Radonul se situează pe primul loc printre cauzele de cancer pulmonar printre nefumători, respectiv pe locul al doilea la fumători. Aşadar, radonul acumulat în clădiri, peste un anumit nivel, prezintă un risc semnificativ asupra sănătății umane”, spune Csíki Csongor, medic specialist oncolog.
Sponsorii evenimentului OFA StartUp Angels au oferit premii substanțiale concurentelor câștigătoare:
O sesiune de Leadership cu Tatian Diaconu.
AD-GO
LOCUL 1: O lună de promovare pe platforma lor de publicitate.
Locul 1 – Consultanță vestimentară personalizată și voucher 30%.
Brillu
Locurile 1, 2șsi 3 – Sticle personalizate de Champanie
Claudia Cioceanu – Trainer, Coach & Public Speaker
SSM.ro
Locurile 1, 2 și 3 – Sesiune de instruire cu privire la normele SSM ȘI PSI. Curs de 40 de ore intitulat “Inițiere în activitatea de Securitate și Sănătate în Muncă”
Dan Cojan photography
Locul 1: o sesiune foto business personalizată
Pentru toate concurentele, oferă produse de ciocolată Tim.
Surpriză artizanală, lucrată manual, din ceară de soia și aroma terapie, pentru toate concurentele.