A murit Cristi Mititelu, bărbatul care a devenit celebru în timpul unui protest din Iași. El a murit departe de casă, din cauza unei boli necruțătoare | FOTO, VIDEO

A murit Cristi Mititelu, bărbatul care a devenit celebru în timpul unui protest din Iași. El a murit departe de casă, din cauza unei boli necruțătoare | FOTO, VIDEO
Sursa foto: Facebook
Publicat: 30/10/2021, 17:05

Ieșeanul Cristi Mititelu, care a devenit faimos pe internet după ce a transmis un mesaj în timpul unui protest organizat în Iași în 2019, a murit.

La acea vreme, el venise la protest special din străinătate, informează BZI, iar imaginile cu el au devenit virale pe internet.

El a încetat din viață luna trecută, din cauza unei boli incurabile, pe care a descoperit-o târziu. El a murit la un spital din Franța, unde familia îl internase pentru a primi cele mai bune îngrijiri.

Anunțul a fost făcut de băieții gemeni ai lui Mititelu, în vârstă de 24 de ani.

Familia ieșeanului consideră că această afecțiune a apărut din cauza stresului și a muncii depuse. Aceștia au precizat că era epuizat, deoarece a muncit de la vârsta de 14 ani fără întrerupere.

„Vestea tristă că s-a îmbolnăvit a venit pe neașteptate. Tata avea cancer la ficat, pe care l-a descoperit destul de târziu. După ce am descoperit că suferă de această boală cruntă, am făcut tot posibilul să îl salvăm. Medicii din România i-au spus că mai are de trăit jumătate de an, noi am vrut să îl tratăm în străinătate. L-am internat la un spital din Franța, acolo unde este stabilită o mare parte din familia noastră. A mai trăit un an și jumătate de la diagnosticare, iar pe 4 septembrie 2021 a decedat. Cel mai probabil, a dezvoltat această boală la ficat din cauza stresului, a muncii, a fusului orar pe care l-a tot schimbat în atâtea țări, ore întregi nedormite. A muncit toată viața lui, a muncit de la 14 ani până în ultima clipă, la 54”, a declarat Andrei Mititelu, fiul lui Cristi Mititelu.

„Tata a făcut înconjurul lumii de cel puțin 20 de ori”

Așa cum transmitea și Cristi Mititelu la protestul din Iași, familia povestește că acesta a lucrat în atât de multe țări, încât, dacă le-ar aduna, ar putea spune că bărbatul a înconjurat planeta de 20 de ori.

În 2019, bărbatul și-a cumpărat special bilet de avion pentru a merge la protestul de la Iași, iar imediat după ce a participat la manifestație s-a întors la muncă.

„Nu aș putea să vă spun prin câte țări a fost, mi-ar fi foarte greu, nici el nu cred că le mai știa pe toate. Tot ce știu este că a înconjurat pământul de cel puțin 20 de ori, atât cu avionul, cât și cu vaporul. După ce a terminat liceul, a lucrat mai mulți ani ca maistru în șantierul naval din Mangalia, iar după 2000 a plecat pentru prima dată din țară. Timp de doi ani a lucrat pe vapor fără să vadă uscatul. El se ocupa de mentenanța vaselor, revizii, suduri, tot.

Asta a lucrat din primul an de când a plecat și până în ultima zi. A avut multe oportunități să își ia și familia în străinătate, dar nu și-a dorit asta, el a fost cel mai mare patriot pe care l-am cunoscut. Oriunde mergea în lumea asta, era cu steagul României în mână. Și-a iubit foarte mult țara, iar când a fost la protest, acolo unde l-a cunoscut toată lumea, și-a luat special bilet să vină în România. A văzut că se organizează acest protest, și-a luat bilet de o zi, fix pentru data aceea, a venit special pentru protest, abia a trecut pe acasă și imediat după a plecat”, a mai spus fiul acestuia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Aviația rusă anunță că desfășoară pentru prima dată în conflictul cu Ucraina avionul stealth de...
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce...
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea...
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
O fetiță de 3 ani a sunat la 112 și a spus că tatăl ei...
Cine este șoferul care a ucis un copil de 9 ani pe Șos. Gării Cățelu....
Actrița CELEBRĂ care a murit SUBIT la 32 de ani. Abia acum ies la iveală...
Vremea 30 iulie - 26 august 2024. ANM a actualizat prognoza meteo pentru ultima lună a verii
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani...
Câți bani va primi David Popovici de la statul român pentru medalia de aur câștigată...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Noi imagini cu Dacia Bigster. Noul SUV de la Dacia va decima concurența - GALERIE...
David Popovici e campion olimpic la 200 metri liber şi aduce prima medalie pentru România...
MOTIVUL SECRET pentru care METEOROLOGII nu fac PREDICȚII precise
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca...
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Mireasa sezon 10, 29 iulie 2024. Cine sunt concurentele din noul sezon al show-ului matrimonial
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani...
Jador, declarații neașteptate despre relația cu Oana Ciocan: „Am încercat să fac copii cu Oana....
FOTO. David Popovici a câştigat aurul olimpic la 200 metri liber. Iubita tânărului înotător a...
BANCUL ZILEI. - Bulă, de ce n-o săruţi pe tanti Mioara?
Câți bani au fost strânși pentru campania lui Kamala Harris de la retragerea lui Joe...