Telefoanele, laptop-urile și tabletele, interzise pe secția ATI a Spitalului Județean Satu Mare

Telefoanele, laptop-urile și tabletele, interzise pe secția ATI a Spitalului Județean Satu Mare
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 12/11/2021, 19:43

Telefoanele, dar și laptop-urile și tabletele vor fi interzise pe secția ATI a Spitalului Județean Satu Mare. Măsurile vin ca urmare a unei recomandări făcute de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene care a înregistrat, doar în perioada martie-decembrie, peste 20 de incidente la nivel european, toate provocate de acumulările de oxigen din secțiile de spitale.

Pacienții care sunt internați pe secția de Terapie Intensivă nu vor mai putea să își utilizeze telefoanele mobile. Potrivit directorului SJU Satu Mare, Adrian Marc, unitatea medicală va pune în aplicare recomandările făcute de Comisia Europeană, în urma unui raport întocmit de Centrul Comun de Cercetare.

Măsurile vin pentru a proteja pacienții și personalul medical care lucrează în spații în care pot avea loc acumulări de oxigen.

Rudele, nevoite să-și sune apropiații bolnavi de COVID la centrala spitalului

Aparținătorii care au nevoie de informații cu privire la starea pacienților internați pe secțiile pentru care se impune interdicția utilizării telefoanelor mobile pot suna la numărul de telefon al Spitalului Județean Satu Mare, după care vor fi direcționați spre numărul de interior al secției respective. Aparținătorii sunt rugați să dea dovadă de răbdare și să insiste la numărul de telefon, având în vedere volumul mare de muncă din ultima perioadă la nivelul unităților sanitare.

Cei care, în mod repetat nu pot lua legătura cu personalul medical pentru a afla detalii cu privire la starea de sănătate a pacienților internați pe ATI pot transmite un email la adresa [email protected]. Aparținătorii sunt rugați să precizeze în email numele pacientului, nume aparținătorului și număr de telefon, respectiv detalii minime privind încercarea lor de a contacta personalul medical pentru informații privind evoluția stării de sănătate a celor în cauză.

“În actualul context epidemiologic, în urma recomandărilor și instrucțiunilor primite, precum și având în vedere suprasolicitarea secției de terapie intensivă și a personalului medical aferent acesteia, ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente care pot să apară la nivelul comunicării personalului medical menționat cu aparținătorii. Înțelegem îngrijorarea și preocuparea acestora pentru starea de sănătate a celor dragi, dar doar împreună putem să evităm apariția unor incidente/evenimente nedorite care se pot solda cu pierderi de vieți omenești. Mulțumim pentru înțelegere”, transmit cei de la SJU Satu Mare.

Până în iunie 2021 au fost raportate zeci de incidente în urma acumulării de oxigen în secțiile COVID

Potrivit Centrului Comun de Cercetare, până în iunie 2021, au fost raportate încă aproape 40 de incidente, dintre care cel puțin jumătate au rezultat în decese și răniri.

Astfel, Comisia Europeană a întocmit o serie de recomandări pentru a reduce riscul de incendii legate de utilizarea oxigenului în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Pe lista recomandărilor întocmite de Comisia Europeană figurează și interzicerea utilizării echipamentelor electrice portabile în apropierea pacienților care sunt contectați la surse de oxigen, asta pentru a elimina eventualele surse de aprindere.

“Controlul (eliminarea) surselor de aprindere: minimizarea pe cât posibil a echipamentelor electrice în zonele cu risc de concentrație crescută de Oxigen; eliminarea utilizării produselor care la contactul cu Oxigenul s-ar putea aprinde, cum ar fi vaselina, spray-urile, uleiurile pentru păr și corp; interzicerea utilizării echipamentelor electrice portabile, cum ar fi telefoanele mobile, laptopurile, cântare electronice, în apropierea pacienților care primesc Oxigen;”, se arată în documentul transmis de Comisia Europeană și care vorbește inclusiv despre un management diferit pentru a evita eventualele tragedii, acum când echipamentele pentru furnizarea oxigenului sunt utilizate non-stop și, de multe ori, la capacitate maximă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Experții trag un semnal...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
A avut un ciob de sticlă înfipt în ficat, timp de nouă ani. Cum a...
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Experiența paranormală prin care a trecut Lidia Buble! Artistei nu i-a venit să creadă ce...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cromozomi antici de mamut lânos, descoperiți în piele veche de 52.000 de ani