Ministrul interimar al Mediului, Tanczos Barna, a declarat că din luna decembrie se va suplimenta bugetul pentru instalarea de panouri fotovoltaice. El a precizat că vor fi alocați 20.000 de lei pentru fiecare proiect, iar beneficiarii ar trebuie să vină cu suma de 2.000 de lei.
El a explicat care vor fi procedurile prin care familiile care doresc instalarea de panouri fotovoltaice, vor putea beneficia de ajutorul din partea statului.
„În decembrie, suplimentăm bugetul, căutăm soluţia ca cele 280 de milioane să fie suplimentate, mergem pe un sistem testat în februarie. Am îmbunătăţit sistemul prin ordin de ministru în februarie, vom aloca 20.000 de lei pentru fiecare proiect. Mergem pe sistemul de firme specializate şi autorizate să le monteze. Ele depun proiectele, este sunt cele care sunt pe site-ul AFM, vor fi selectate de acolo, pot fi alese firmele cu care se lucrează. Există şi o flexibilizare a schimbării instalatorului astfel încât să nu fie captivi persoanele care depun proiectele la o singură firmă”, a afirmat ministrul mediului.
El a precizat că acest proiect va începe din luna decembrie, însă este important ca bugetul să fie suplimentat pentru a putea fi acordate aceste sume.
„Începem în decembrie. E foarte important să putem suplimenta bugetul pentru că prevăd un interes deosebit de mare pentru acest program”, a spus Tánczos Barna.
Ministrul a afirmat că fiecare familie care va dori să își instaleze panouri fotovoltaice vor beneficia de suma de 20.000 din partea statului, dar este nevoie să vină și beneficiarii cu suma de 2.000 de lei.
„Pentru beneficiar, fiecare familie care vrea să instaleze panouri fotovoltaice 20.000 de lei, proiectul minim este de 22.000 de lei din care 2.000 de lei beneficiarul, 20.000 de lei statul. Cineva dacă vrea să extindă capacitatea sistemului instalat peste 3 kilo-wati, plăteşte din buzunar diferenţa”, a declarat ministrul mediului la Digi24.