VIDEO. Preotul de la mănăstirea Sihăstria, îndemn la solidaritate: A te feri, să-ţi fie frică de fratele tău, de aproapele tău, de colegul tău de muncă e o lucrare demonică iubiți credincioși

VIDEO. Preotul de la mănăstirea Sihăstria, îndemn la solidaritate: A te feri, să-ţi fie frică de fratele tău, de aproapele tău, de colegul tău de muncă e o lucrare demonică iubiți credincioși
Foto ilustrativă
Publicat: 21/11/2021, 19:57
Actualizat: 21/11/2021, 19:58

Un preot care a ţinut, duminică, o predică la slujba de la mănăstirea Sihăstria din județul Neamţ, spune că oamenii sunt „constrânşi, hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip” ca să se vaccineze, dar îi îndeamnă pe credincioși să ia decizii în funcție de informațiile și de „îndemnul conștiinței”.

Preotul arată că pandemia Covid-19 este „aproape nimica” în comparaţie cu alte epidemii, rata de supraviețuire fiind de peste 99%.

El vorbeşte de asemenea şi despre planificarea familială ca fiind „planificare familiară” şi o califică drept „o crimă oribilă acoperită, aşa, cu cuvinte frumoase”.

„O primă învăţătură din Evanghelia, sau din sărbătoarea de astăzi, închinată Maicii Domnului, trebuie să luaţi aminte, cei care sunteţi căsătoriţi, că un copil întotdeauna trebuie dorit. Nu trebuie, când vine în viaţă, un copil să fie o întâmplare sau, Doamne fereşte, să fie un copil nedorit, dacă soţia a rămas însărcinată să fie certuri, să fie scandaluri, că de ce mai avem un copil şi adeseori se întâmplă să se facă avorturi, să se apeleze la această planificare familiară care este o crimă oribilă acoperită, aşa, cu cuvinte frumoase”, spune prelatul în „cuvântul de învăţătură” pe care îl adresează la finalul liturghiei care a avut loc duminică şi care a fost transmisă live pe internet.

Preotul le adresează părinţilor un îndemn, acela de a avea grijă de copii: „Nu-i lăsaţi să vi-i educe televizorul şi internetul”.

Reprezentantul bisericii reclamă ceea ce numeşte „o luptă cumplită” şi „dirijată” împotriva copiilor şi a familiei.

„Este o luptă cumplită împotriva copiilor şi împotriva familiei. Este o luptă dirijată în primul rând să nu se mai nască copii, iar dacă se nasc, prin diferite vaccinuri care sunt aduse acuma cu precădere din străinătate, mulţi copii se îmbolnăvesc – şi aş vrea să fiu bine înţeles lucrul aici, nu că aş fi împotriva unor vaccinuri sau împotriva ştiinţei, cum adeseori suntem catalogaţi noi preoţii şi în general biserica, dar îmi spunea o asistentă care este şi ea aproape de pensie: Părinte, lucrez dinainte de revoluţie în sistemul acesta medical şi după revoluţie, când vaccinam copiii cu vaccinurile care erau în schemă atuncea făcute de autorităţile comuniste şi care erau toate produse în România, copiilor li se înroşea puţin mâna şi după câteva zile erau bine, dar astăzi, când toate vaccinurile vin din străinătate, când noi nu mai producem nimic, când noi luăm totul din afară, adeseori copiii au reacţii adverse, au reacţii adverse, li se face infecţie, nu tuturor, dar multora dintre dânşii”, mai susţine preotul în predica sa.

În cuvântarea sa, preotul vorbeşte şi despre certificatul verde, lamentându-se că oamenii sunt „hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip” pentru a se vaccina.

„Iubiţi credincioşi, trebuie să fim cu luare aminte la aceste vremuri, vedeţi acum ce vremuri trăim: suntem obligaţi să ne facem certificatul verde ca să putem să supravieţuim. Ni se impune lucrul acesta, suntem constrânşi , suntem hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip ca să ne vaccinăm. Fiecare dintre dumneavoastră trebuie să faceţi cum vă dictează conştiinţa şi cum fiecare îşi adună informaţiile. Vedeţi, că dacă noi îndemnăm să nu se vaccineze lumea, imediat sare presa, televiziunea pe noi. (…) Iubiţi credincioşi, trăim vremuri grele, trăim vremuri în care fiecare dintre noi suntem bulversaţi, mai mult sau mai puţin. Pentru că, să ştiţi – şi văd lucrul acesta în practică de zi cu zi, când spovedesc, când stau de vorbă cu oamenii – oamenii care stau toată ziua la televizor şi care sunt la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe scena politică şi în mass media aceasta, nu poţi să stai de vorbă cu dânşii, nu poţi să porţi o discuţie pentru că li s-au inoculat nişte idei pe care nu ai cum să le scoţi din capul lor. De aceea trebuie să vă uitaţi mai puţin la televizor, citiţi mai mult. (…) Acesta este o lucrare demonică, iubiţi credincioşi, a te feri, să-ţi fie frică de fratele tău, de aproapele tău, de colegul tău de muncă. Au fost boli de-a lungul istoriei. Aceasta, aş putea spune, în comparaţie cu alte epidemii, cu alte boli, că este aproape nimica. Rata de supravieţuire la această boală este de peste 99%. Spuneau bătrânii că înainte, când erau boli, era tifos, mergea căruţa prin sate pe fiecare stradă şi culegea în fiecare zi câte 10-15 morţi”, mai spune prelatul.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Haos pe Aeroportul Otopeni, din cauza unui protest mascat la TAROM: 10 curse au...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Nicki Minaj și-a anulat concertul în România înainte cu doar trei ore. Ce motive a...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
Rezultate la Bac 2024. Notele de la Bacalaureat au fost publicate pe Edu.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ce avere are Serghei Mizil: Fiul fostului demnitar a dezvăluit adevărul despre proveniența banilor săi...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Tarom a anulat mai multe curse „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”....
Șansă UNICĂ în viață! Vom vedea cu ochiul liber NAȘTEREA unei STELE
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Carmen de la Sălciua face bani cu nemiluita. Cât cere pentru o cântare
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Mesajul organizatorilor Neversea dupa scandalul de la Saga Festival 2024: "Vrem să simțim toți asta"....
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Melissa McCarthy, a 10-a cea mai bine plătită actriță de la Hollywood în 2024. „Refuz...
×