Bucureștiul deschide vineri Târgul de Crăciun, pe esplanada cu statui din Piața Universității. Bucharest Christmas Market va putea fi vizitat până pe 26 decembrie, doar de către persoanele care au certificat verde și cu plata unui bilet de intrare care costă 5 lei dacă este cumpărat online sau 7 lei dacă este luat de la intrarea în târg.
„De pe 26 noiembrie, începând cu ora 12.00, la târgul de Crăciun vizitatorii vor găsi zilnic (de luni până vineri, de la 12.00 la 22.00, și sâmbătă și duminică de la 10.00 la 22.00) inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde”, au anunțat reprezentanții Primăriei Capitalei.
Bradul de Crăciun este amplasat în Piața Universității, are 15 metri înălțime, este ecologic și reutilizabil.
„La cea de-a XIV-a ediție a Bucharest Christmas Market, momentele speciale vor fi petrecute alături de cei dragi în aer liber, într-un decor de poveste. Bradul care va fi amplasat în Piața Universității are o înălțime de 15 metri, este reutilizabil, durabil și ecologic, creat din lemn și împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală și momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului”, au anunțat reprezentanții Primăriei Capitalei.
Copiii se vor întâlni cu Moș Crăciun pe 17 decembrie.
„Evenimentul îi va purta pe cei mici printr-un tărâm de poveste, unde vor putea face plimbări în carusel și se vor întâlni cu Moș Crăciun și elfii săi, care vor sosi negreșit în târg, pe 17 decembrie, să le asculte dorințele.
Anul acesta, evenimentul se va desfășura în condiții speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranța vizitatorilor, a expozanților și a personalului rămâne primordială”, a precizat municipalitatea.
Primăria Capitalei a impus în acest an un preț de intrare la târg, dar și restricții, impuse de pandemia de coronavirus.
„Pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, esențială din motive de sănătate și siguranță, accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului.
Prețul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei la casa de bilete din locație. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcționează pe toată durata de desfășurare a evenimentului Bucharest Christmas Market”, a mai anunțat municipalitatea.
Intrarea la târg se face doar pe baza certificatului verde, pe care îl au persoanele vaccinate sau trecute prin boală.
„Primăria Municipiului București a anunțat pe pagina de Facebook a instituției faptul că, vineri, 26 noiembrie a.c, începând cu ora 18.00 în Piața Universității, la Târgul de Crăciun București și pe bulevardele din centrul Capitalei se va aprinde, iluminatul festiv. Elementele decorative sunt montate pe bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Kiseleff, Unirii, Piața Universității, Piața Romană, rond Piața Presei și rond Beijing.
În acest context, pentru a circula în condiții de siguranță și pentru a preveni producerii unor blocaje rutiere în zonele menționate anterior Brigada Rutieră solicită conducătorilor auto:
•să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere;
•să circule cu prudență;
•să păstreze liber centrul intersecției;
•să nu oprească sau să staționeze în locurile în care ar putea afecta desfășurarea fluentă a traficului rutier;
•să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
•să păstreze în mers o distanță corespunzătoare față de vehiculul care îi precedă pentru a putea frâna în condiții de siguranță;
•să își păstreze calmul în trafic și sa nu bruscheze comenzile volanului;
•să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri.
Totodată, pietonilor le recomandăm următoarele:
•să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor “Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora;
•să evite să pună conducatorii de autovehicule in situatia de a frana brusc pentru a le acorda prioritate;
•să aştepte sosirea autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului pe trotuar sau pe refugiile special amenajate;
•după coborârea din mijloacele de transport public să nu traverseze prin faţa sau prin spatele acestora.Traversarea se poate face dupa plecarea lor din staţie prin locurile rezervate trecerii ”, se arată într-o informare transmisă de Brigada Rutieră a Capitalei.