Reuniune de urgență a G7 pe tema noii variante Omicron. Japonia închide granițele. Noua tulpină a apărut în mai multe țări din Europa

Reuniune de urgență a G7 pe tema noii variante Omicron. Japonia închide granițele. Noua tulpină a apărut în mai multe țări din Europa
Publicat: 29/11/2021, 10:31

Miniștrii sănătății din G7 se întâlnesc, luni, de urgență să discute despre noua variantă Omicron Covid-19 care se răspândește în întreaga lume și forțează închiderea frontierelor, scrie the Guardian. Experții încearcă să determine cât mai repde care este nivelul de amenințare reprezentat de noua tulpină.

Întâlnirea a fost convocată de președintele G7, Marea Britanie, care se numără printre țările care au detectat prezența noii tulpini Omicron în populație. Luni, premierul japonez, Fumio Kishida, a declarat că interzice toate sosirile străine din cauza tulpinii Omicron. „Luăm măsuri cu un puternic sentiment de criză”, a spus acesta. Interdicția intră în vigoare marți.

Kishida a spus că Japonia, unde mai mult de 76% din populație este complet vaccinată, va continua cu planurile de a administra doze de rapel de luna viitoare, începând cu persoanele în vârstă și lucrătorii din domeniul sănătății.

Mai multe țări au restricționat zborurile din Africa de Sud. Israelul a închis complet graniețele

Mișcarea Japoniei, care raportează în mod constant un număr scăzut de cazuri de Covid-19, vine la o zi după ce a înăsprit restricțiile pentru călătorii din Africa de Sud și alte opt țări, la doar câteva săptămâni după ce a relaxat restricțiile pentru unii călători din străinătate. Omicron a fost descoperit pentru prima dată în Africa de Sud și, într-un efort de a opri transmiterea, țările au acționat rapid pentru a reimpune restricțiile de călătorie.

Israelul a fost prima țară care a interzis intrarea tuturor cetățenilor străini. SUA, Marea Britanie, Brazilia și Canada au fost printre multe alte țări care au introdus restricții de călătorie. Tulpina a fost detectată până acum în peste 12 țări din Europa, Africa și Asia. A fost confirmată și în America de Nord, în Canada.

Măsurile de închidere a granițelor au fost criticate de președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, care a cerut națiunilor să ridice interdicțiile de călătorie „înainte de a se aduce mai multe daune economiilor noastre”.

De asemenea, șeful Organizației Mondiale a Sănătății din Africa a îndemnat țările să urmeze știința, decât să impună interdicții de zbor în încercarea de a limita noua tulpină de Covid.

„Cu varianta Omicron detectată acum în mai multe regiuni ale lumii, punerea în aplicare a interdicțiilor de călătorie care vizează Africa atacă solidaritatea globală”, a spus directorul regional al OMS, Matshidiso Moeti.

Lumea științifică are nevoie de 2 săptămâni pentru a vedea dacă Omicron este într-adevăr un pericol mare

Pe măsură ce țările s-au grăbit să-și închidă granițele, oamenii de știință s-au grăbit să încerce să înțeleagă dacă noua variantă ar fi mai periculoasă decât alte tulpini ale virusului. Nu este încă clar ce nivel de protecție oferă vaccinurile existente sau cât de repede se răspândește Omicron.

Cel mai important oficial american în domeniul bolilor infecțioase, Anthony Fauci, i-a spus duminică președintelui Joe Biden că va dura aproximativ două săptămâni pentru a avea informații definitive despre Omicron. Fauci crede că vaccinurile existente ar putea oferi „un grad de protecție împotriva cazurilor severe de Covid”, iar oficialii și-au reiterat recomandarea ca americanii vaccinați să primească vaccinuri de rapel.

De asemenea, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că producătorii de vaccinuri au nevoie de două până la trei săptămâni „pentru a obține o imagine completă a calității mutațiilor”. „Știm că acum suntem într-o cursă contra cronometru”, a spus ea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Câştigurile fabuloase cu care sunt ademeniţi românii cu ajutorul AI. Ce profit i s-a oferit...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Magistrații au condamnat-o definitiv pe Loredana Atănăsoaie, tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Scandalul după golul Turciei la Euro ia amploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani....
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua...
O altă veste a căzut ca un trăsnet. Șoferii din România se vor înfuria
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Istoria modei, modificată pentru totdeauna de invenția acelor din os de acum 40.000 de ani
×