Doza de rapel al vaccinului de la Johnson & Johnson are o eficacitate de 84% împotriva spitalizării, arată un nou studiu.
Rapelul cu vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson a avut o eficacitate de 84% în prevenirea spitalizării în cazul angajaţilor din sănătate din Africa de Sud care au fost infectaţi în urma răspândirii variantei Omicron, au spus cercetătorii, citaţi de Reuters.
Studiul, care nu a fost încă revizuit, s-a bazat pe o a doua doză de vaccin J&J administrată la 69.092 de angajaţi, în perioada 15 noiembrie şi 20 decembrie.
Studiul din Africa de Sud a arătat că eficacitatea vaccinului J&J în prevenirea spitalizării a crescut de la 63% la scurt timp după administrarea unui rapel la 84% 14 zile mai târziu.
„Ne asigură că vaccinurile împotriva COVID-19 continuă să fie eficiente în scopul în care au fost concepute, și anume acela de a proteja oamenii împotriva bolilor severe și a morții”, a declarat Linda-Gail Bekker, co-lider al studiului.
Faza acută a pandemiei de COVID-19 s-ar putea încheia anul viitor, dar coronavirusul nu va dispărea complet, a afirmat miercuri Mike Ryan, director executiv al Programului pentru situaţii de urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.
Mike Ryan, medic epidemiolog irlandez, a mai notat că este încă prea devreme să se tragă concluzii cu privire la severitatea variantei Omicron a noului coronavirus atât timp cât aceasta nu se răspândeşte la scară mai largă în rândul vârstnicilor, informează Agerpres.
OMS a avertizat, de asemenea, că Omicron prezintă un risc „foarte mare” și că ar putea să copleșească sistemele sanitare naționale.