Maria van Kerkhov, epidemiolog al OMS (Organizația Mondială a Sănătății), spune că dozele booster nu sunt suficiente pentru ieşirea din pandemie.
Dozele booster nu sunt suficiente pentru a scoate lumea din pandemie, a declarat pentru BBC reprezentantul OMS.
Criza mondială „necesită o vaccinare globală”, a spus ea, amintind că în ţările cu venituri mici procentul de persoane vaccinate este de 3%.
Este un „eşec moral şi etic”, iar resursele trebuie alocate pentru a ajunge la o acoperire vaccinală de 70% la nivel global până în iulie 2022, conform obiectivelor OMS.
Dar, în general, pe lângă doza booster, a amintit sursa citată, trebuie menţinute măsurile de izolare, cum ar fi măştile şi distanţarea, pentru că apariţia unor noi variante este un pericol constant.
Statele Unite au înregistrat luni, 3 ianuarie, peste un milion de cazuri de COVID-19, potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins.
Noile cifre arată că varianta Omicron a SARS-CoV-2 continuă să se răspândească într-un ritm rapid, informează France 24.
Universitatea Johns Hopkins, care moitorizează numărul de cazuri noi de la începutul pandemiei, a raportat, de asemenea, 1.688 de decese în aceeași perioadă.
Datele vin la doar o zi după ce Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergologie și Boli Infecțioase din Statele Uite (NIAID), a declarat că țara se confruntă cu „o creștere aproape verticală” a numărului de cazuri de COVID.
Fauci a avertizat că există încă pericolul unei creșteri a numărului de spitalizări, chiar dacă datele disponibile în acest moment sugerează că varianta Omicron provoacă forme mai puțin severe de boală.
„Problema este că, dacă avem atât de multe cazuri, chiar dacă rata de spitalizare este mai mică în cazul variantei Omicron decât în cazul tulpinii Delta, există pericolul să înregistrăm o creștere a numărului spitalizărilor, ceea ce ar putea pune presiune pe sistemul de sănătate”, a declarat Fauci într-un interviu acordat duminică pentru CNN.