Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore

Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore
Publicat: 06/01/2022, 12:23
Actualizat: 06/01/2022, 14:29

Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore, odată cu anunțul CNSU referitor la excluderea folosirii măștilor textile.

Conform companiei românești SC Filtre Aer Curat SRL ce deține brandul EVERSTED s-a înregistrat un număr record de cereri de măști de protecție în ultimele zile.

„Comenzile pentru măștile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore”, a declarat directorul general Vasile Ene, conform unui comunicat transmis de companie.

Potrivit sursei citate, EVERSTED este singurul producător din România cu o gamă completă de filtre de aer utilizate în domeniul HVAC (Heathing, Ventilation, Air-Conditioning), adică produce filtre de aer pentru toate tipurile de sisteme de ventilație și climatizare. Având cunoștințe temeinice în domeniul filtrării aerului, în contextul epidemiei de COVID-19, compania românească din Mizil a demarat producția măștilor chirurgicale tip IIR, tip II, tip II pentru copii și a măștilor respiratorii FFP2 și FFP3.

Toate măștile produse de EVERSTED au avizul tehnic emis de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare ce conține și raportul de test emis de MApN cu demonstrarea eficienței.

Compania românească din județul Prahova, ce deține două fabrici de producție localizate în zona Mizil, produce măști medicale/chirurgicale și măști respiratorii. Măștile chirurgicale au peste 99% eficiență de filtrare bacteriană. Acest tip de măști oferă o protecție la o particulă de 3 microni, deci la o particulă de dimensiuni mari. COVID-19 este un virus cu transmitere respiratorie cu particule de dimensiuni mici, între 0,2-0,3 microni în formă pură.

„Măștile chirurgicale au o permeabilitate mare și facilitează utilizatorului o respirație ușoară, însă când vine vorba de o protecție sigură împotriva COVID-19, cele mai eficiente sunt măștile respiratorii de tip FFP2 și măștile FFP3. Măștile respiratorii sunt măști de protecție folosite înainte de pandemie în industrie și au o mare eficiență de filtrare la particula de 0,3 microni, deci la particula de COVID-19„, a explicat Vasile Ene.

Cum alegem o mască respiratorie conformă

„Autorizarea de a produce o mască FFP este dată de organisme notificate. Adică o mască conformă trebuie să aibă pe ea marcajul CE urmat de un număr din 4 cifre, acest număr fiind al organismului notificat. Măștile pe care Eversted le produce au marcaj CE urmat de nr 0161 care este organismul AITEX Spania, pentru protecția COVID-19, AITEX fiind unul din cele 4 laboratoare recomandate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabonț””, a mai precizat directorul general EVERSTED.

Toate măștile produse de EVERSTED, chirurgicale și cele respiratorii FFP2 și FFP3, sunt fabricate din material filtrant hipoalergenic, 100% de origine Germania, ce prezintă Certificat OEKO-TEX conform căruia materialul îndeplinește cerințele umane-ecologice impuse în prezent la nivelul articolelor pentru copii. Astfel se certifică faptul că materialul din care este confecționată masca este hipoalergenic și nu conține substanțe toxice sau periculoase/nocive pentru organism.  Inclusiv sarma nazală este medicală, fiind produsă în Italia. În plus, materialul folosit în realizarea măștilor are indentații, acestea având rolul de ajuta și de a crește permeabilitatea respiratorie a măștii.

„Este de reținut un aspect și anume cu cât un material are o eficiență mai mare de reținere a particulei, cu atât are o penetrație respiratorie mai redusă. Recomandarea noastră este ca tipul de mască să fie ales și în funcție de mediul în care ne aflăm, mai exact pe stradă poate fi purtată o mască chirurgicală, iar într-un mediu poluat sau mediu cu risc mare de infecție este indicat să purtăm o mască FFP2 sau FFP3, singurele care ne protejează la particula pură de COVID-19. Noi, în calitate de producător, ne-am adaptat cerințelor sistemului medical și producem măști respiratorii cu diferite sisteme de prindere, astfel încât să ofere o purtare ușoară pentru cadrele medicale și nu numai. În plus, măștile respiratorii produse de noi pot fi adaptate cu un segment special conceput pentru reducerea condensului pe lentilele ochelarilor”, a mai precizat directorul general Eversted.

Cum alegem o mască chirurgicală conformă

O mască medicală/chirurgicală trebuie testată conform standardelor de măști de uz medical și, față de importatori, în cazul producătorilor din România aceasta trebuie înregistrată ca dispozitiv medical la Ministerul Sănătății, acolo unde producătorul român depune și raportul de testare/conformitate a măștilor medicale. Măștile chirurgicale produse de EVERSTED sunt toate măști medicale și sunt înregistrate ca și Dispozitive Medicale de Ministerul Sănătății prin Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România.

„Recomandarea noastră, ca producători români, este ca atunci când cumpărați o mască să vă raportați la mediul în care urmează să o purtați, să vă asigurați că este o mască ce respectă toate standardele impuse și nu uitați că și românii pot produce măști de o calitate superioară, deoarece sunt supuși regulilor de verificare din țara noastră, de autorități care sunt aici și pot verifica aplicarea legii”, a mai declarat Vasile Ene.

La Fabrica EVERSTED capacitatea de producție măști este: 3.000.000 măști chirurgicale adulți și copii /lună și 750.000 măști respiratorii FFP2 și FFP3/lună.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medvedev îl amenință pe Trump să nu intervină în războiul din Ucraina, dacă va câștiga...
Alex Bodi a INCENDIAT internetul cu o singură poză! Recunoști personajul notoriu și controversat din...
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru...
Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
"Undă de șoc" înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Răsturnare de situație într-un stat considerat "sigur"...
Vin ninsorile în București. Și chiar mai repede decât ne așteptam, potrivit meteorologilor EaseWeather
Actrița Maria Dinulescu, transformată total! A părăsit România în pandemie și s-a apucat de afaceri...
Regele Felipe al Spaniei, împroşcat cu noroi şi huiduit în timpul vizitei sale în localităţile distruse...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Explozia de pe autostrada A7 i-a luat viața unui muncitor! Mesajul postat de Sorin Grindeanu,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Rezultate alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Maia Sandu preia conducerea în faţa lui Alexandr Stoianoglo....
Minune a INGINERIEI! Cum a rezistat acest material atât de mult timp?
Cutremur în cazul Elodia. Dan Diaconescu a aflat adevărul după 17 ani: Se sperie și...
Câte zile libere mai au românii până la finalul anului. Sunt garantate de Guvern
S-a costumat în Barbie, cu formele la vedere, și mulți au confundat-o cu Bianca Drăgușanu....
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
De ce refuză să își urmeze pasiunea băiatul Oanei Ioniță? Ce spune aceasta despre perioada...
EXCLUSIV! Renumitul fotograf Viorel Belinschi din Moldova, dezamagit de atitudinea lui Culita Sterp: ”A ales...
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
Economiile pentru bătrâneţe de la 8 milioane de români finanțează proiectul Neptun Deep din Marea...