Zenovie Grigore, stareţul Mănăstirii Nechit din Neamț, care îi îndemna pe enoriaşi să nu se vaccineze pentru că le apar solzi pe corp, e în spital cu Covid

Zenovie Grigore, stareţul Mănăstirii Nechit din Neamț, care îi îndemna pe enoriaşi să nu se vaccineze pentru că le apar solzi pe corp, e în spital cu Covid
Sursă foto - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 25/01/2022, 18:35
Actualizat: 25/01/2022, 18:37

Stareţul  Mănăstirii Nechit, din judeţul Neamţ, Zenovie Grigore, care anul trecut afirma că administrarea vaccinului va favoriza apariţia solzilor pe corp, este internat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi cu Covid, medicii afirmând că starea sa este stabilă.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, marţi, pentru News.ro că părintele Zenovie Grigore este internat în această unitate medicală, după ce s-a îmbolnăvit de Covid, iar starea lui este stabilă.

„Este internat la noi, dar nu la ATI, ci pe secţie. Prezintă un grad de insuficienţă respiratorie, dar starea lui este stabilă. Pacientul este conştient şi cooperant”, a precizat medicul Florin Roşu.

Apropiaţii părintelui Zenovie Grigore au scris pe reţelele de socializare că starea acestuia este stabilă şi „spre revenire”.

”Întrucât circulă multe zvonuri despre starea de sănătate a părintelui stareţ Arhimandrit Zenovie, ţinem să vă anunţăm că starea părintelui este stabilă şi spre revenire. În momentul de faţă rugăciunile tuturor contează mai mult decât orice. Nădăjduim în mila lui Dumnezeu că părintele se va reface complet”, este mesajul postat, marţi, pe pagina oficială a Mănăstirii Nechit.

Stareţul Zenovie Grigore încerca, anul trecut, să îi convingă pe enoriași să nu se vaccineze anti-Covid

Stareţul Zenovie Grigore de la Mănăstirea Nechit, din judeţul Neamţ, a încercat anul trecut să îşi convingă enoriaşii în timpul unei slujbe că vaccinarea anti-Covid va duce la „cea mai gravă epidemie care a apărut pe pământ”, că oamenii se vor îmbolnăvi şi că administrarea serului ”va favoriza apariţia solzilor pe corpul uman”.

„Este orice, vaccin nu este. Toţi cei care şi-au făcut vaccinul să se aştepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficienţă renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie. Oamenii care au fost vaccinaţi, în combinaţie cu noua necunoscută – epidemia – nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogaţi. Va fi cea mai gravă epidemie care a apărut pe pământ. Oamenii care sunt astăzi fericiţi că şi-au făcut vaccinul, mâine vor fi foarte nefericiţi, pentru că nici măcar nu vor avea timp să se pocăiască pentru ceea ce au făcut împotriva lui Dumnezeu. Dacă mintea nu va mai funcţiona la capacitatea normală, ai atentat la Dumnezeu. După vaccinare, după o perioadă mică de timp şi în combinaţie cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la peşti. Nu va exista nicio explicaţie cu privire la originea acestei noi boli, mortale, care va afecta şi sistemul imunitar. Nu există un nume pentru această boală. Oamenii se vor umple de solzi şi cancere de sânge, care vor fi transmise către întregul corp uman. Se vor umple cu răni, din care va curge lichid, va fi înfricoşătoare această boală”, afirma atunci stareţul, potrivit stiri-neamt.ro.

Reacția BOR după predica starețului din Neamț: ”O amestecare apocaliptică a vaccinării cu credința și confuzii preluate delirant de pe site-uri conspiraționiste”

Biserica Ortodoxă Română a reacționat, după predica de la o mânăstire din Neamț, unde starețul a promovat anti-vaccinarea, spunându-le credincioșilor care se vor proteja de Covid-19 că trebuie să se aștepte „la boli teribile”, se vor „umple de solzi” pe piele și chiar „vor deveni zombi”.

„Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacție a bunului-simț) și îndeamnă la formarea unei opțiuni personale la adăpost de dezinformare. Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are si nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea in opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate și preluate delirant de (pe) site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este si va rămâne minor in societate”, a fost mesajul din luna iunie al lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.


VĂ RECOMANDĂM ȘI:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Preţul exorbitant pe care l-a plătit un cuplu pentru două băuturi la un restaurant din...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Scandalul după golul Turciei la Euro ia amploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani....
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
O stațiune din România, spaima turiștilor. Fug din cauza mizeriei în care a ajuns
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Istoria modei, modificată pentru totdeauna de invenția acelor din os de acum 40.000 de ani
×