Societatea BENCOMP SRL, cel mai mare producător de profile WPC (lemn compozit) din Sud-Estul Europei, caută firme interesate de colaborare pentru montaj, dar și revânzători autorizați.
Firmele cu experiență anterioară în montarea de pardoseli pentru terase, garduri, lambriuri exterioare pentru placări clădiri etc. au prioritate, transmit reprezentanții BENCOMP SRL.
Totuși, această cerință nu este obligatorie, întrucât societatea asigură training în propria fabrică, atât pentru montaj cât și pentru înțelegerea particularităților materialului WPC (lemnul compozit).
”Vă rugăm sa ne transmiteți o prezentare scurtă a societății Dvs., care să conțină domeniul de activitate și experiența anterioară relevantă pentru scopul nostru, nr. de salariați etc la adresa de e-mail [email protected], bineînțeles însoțite de datele de contact pentru a putea să luam legătura cu dumneavoastră”, precizează reprezentanții BENCOMP SRL – www.wpcromania.ro – într-un comunicat.
Lemnul compozit – Wood Plastic Compozit (WPC) – este un material hibrid care combină calitățile lemnului cu ușurința de prelucrare a materialului plastic și reușește să înlocuiască cu succes lemnul natural, fără a exista un compromis în ceea ce privește rezistența. Compus din fibre lemnoase, respectiv deșeurile generate în urma proceselor de producție ale lemnului, în amestec cu materiale plastice reciclate, WPC se dovedește a fi revoluționar și prin faptul că este un material prietenos cu mediul, realizat 100% din materiale regenerabile, rumeguș și plastic reciclat.
Relativ necunoscut pentru piața din România, cu toate că în țările din Vestul Europei, dar și de pe alte continente, ajunsese la ”maturitate”, lemnul compozit a ”prins” și în România, datorită aspectului sau asemănător cu cel al lemnului și prețul extrem de scăzut.
Lemnul compozit a fost inventat în Japonia – în 1976 – în compoziția sa intrând făina de lemn (peste 50%) şi deşeuri de mase plastice, amestec stabilizat împotriva radiaţiilor ultraviolete, a mucegaiurilor şi insectelor.
Datorită structurii şi compoziţiei sale, WPC nu emite gaze toxice şi, spre deosebire de materialele fibrolemnoase care folosesc adezivi pe bază de formaldehidă, nu eliberează substanţe periculoase în mediu). WPC nu produce poluare secundară, deşeurile tehnologice putând fi reintroduse 100% în procesul de producţie.
Fabrica BENCOMP – cel mai mare producător de profile WPC din Sud-Estul Europei și zona Balcanică – și-a început activitatea din dorința Bene Internațional SRL de a închide complet un circuit final de reciclare prin obținerea unor produse finite, care să adauge plus valoare pe mai multe niveluri:
BENCOMP face parte dintr-un grup de firme cu tradiție în reciclarea și valorificarea deșeurilor de mase plastice, sticlă, electronice și ambalaje, acționarul majoritar Bene Internațional SRL activând în acest domeniu de peste 20 de ani.
Odată cu trecerea timpului, capacitatea de producţie a fabricii BENCOMP a crescut constant și, începând cu sezonul 2015, numărul de profile WPC realizate a ajuns la peste 40.
Datorită calității ingredientelor folosite, dar şi a tehnologiei de producţie, pot fi realizate profile de înaltă calitate, perfect similare celor produse în Europa de Vest.