Marți, pe 8 Martie, se împlinesc 40 de ani de la primul spectacol al uneia dintre cele mai longevive trupe din mediul artistic românesc: Vouă.
În februarie 1982, Adrian Fetecău, pe atunci student în anul V al Facultăţii TCM a Institutului Politehnic Bucureşti, după ce a părăsit „Cenaclul Lumină Lină”, s-a hotărât să înfiinţeze un altul cu titulatura „VOUĂ”. Fiind deja un „veteran” al mişcării culturale studenţeşti, laureat în decembrie 1981 cu premiul pentru cel mai bun actor la secţiunea teatru a Festivalului Politehnicii, Adrian cunoştea mulţi studenţi talentaţi pe care i-a cooptat în formula iniţială a trupei.
În total au fost 13 băieţi care, sub titulatura de „Cenaclul VOUĂ”, au susţinut primul spectacol de muzică, umor şi poezie în sala de lectură a căminului de fete al Facultăţii de Drept din Capitală.
1985 a fost şi anul în care, după întâmplările nefaste de la Ploieşti ale „Cenaclului Flacăra”, trupa VOUĂ e nevoită să renunţe la titulatura de „cenaclu” şi o „adoptă” pe cea de „grup”.
Grupul „Vouă“ a apărut pe 8 martie 1982, fiind înfiinţat de câţiva studenţi din Facultatea TCM a Institutului Politehnic Bucureşti, sub conducerea lui Adrian Fetecău, secondat de Gelu Ocnaru şi Şerban Drăguşanu.
În mai 1989, după ce se ajunsese deja să fie schimbate, pe sub mână, casete audio înregistrate clandestin la spectacolele Grupului, cu cele mai „tari” momente, VOUĂ a susţinut un spectacol în aer liber, între căminele Complexului Studenţesc Regie din Capitală, cu 10 000 de spectatori, cifră care vorbeşte de la sine despre notorietatea şi popularitatea la care ajunsese trupa în acel moment.
Uşor, uşor, VOUĂ, care a suferit numeroase schimbări în componenţă, s-a axat pe muncă în televiziune, aşa cum au făcut şi celelalte grupuri de umor care au „explodat” după 1989. Formula VOUĂ a anilor ’90 este cunoscută pentru pastilele zilnice de la Antena 1, cea a anilor 2000 pentru sitcom-ul „Baronii” de la Naţional TV.
După 2010, VOUĂ a devenit „companie teatrală”, a început să îmbine apariţiile televizate cu spectacole din ce în ce mai dese, revenind la „uneltele tradiţionale” şi la „mediul tradiţional”, cel studenţesc.
În „companie” au revenit doi vechi mohicani din anii’ 80, Ovidiu Mihăilescu şi Dan Caramihai, care asigură părţile muzicale ale spectacolelor.
Chiar înainte de declanșarea pandemiei, VOUĂ a participat la inaugurarea imensei Aule a Politehnicii bucureștene (1500 de locuri). A fost o emoționantă întoarcere la „matcă”… În decembrie 2021, deși condițiile create de pandemie erau vitrege, VOUĂ a revenit în Casa de Cultură a Studenților, la invitația studenților de la „Construcții” .