O polițistă care ocupă una dintre funcțiile cheie din cadrul Institutului de Studii pentru Ordine Publică (ISOP), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a fost imobilizată și încătușată după ce și-a bătut un coleg de serviciu. Aceasta a reușit să-i agreseze și pe agenții Secției 15 care au ajuns la fața locului, motiv pentru care au avut nevoie de ajutor.
Polițiștii Secției 15 au fost chemați, joi dimineață, să intervină de urgență la sediul ISOP, în condițiile în care un angajat al instituției a fost atacat de o colegă.
Potrivit unor surse judiciare, în jurul orei 08.00, jurista instituției care se ocupă de perfecționarea polițiștilor a intrat, inițial, într-un conflict cu o echipă de muncitori de la Apa Nova, care făceau lucrări de mentenanță.
În timpul scandalului a intrevenit un coleg al acesteia, cu gradul de comisar șef, care a încercat s-o liniștească. Jurista i-a lăsat în pace pe muncitori, însă și-a luat la bătaie propriul coleg, pe care l-ar fi lovit cu picioarele.
În urma incidentului violent, unul dintre ofițerii de la dispeceratul ISOP a sunat la 112, iar în curtea instituției a apărut un echipaj al Secției 15, format din doi agenți.
Pentru că femeia a refuzat să se legitimeze, au urmat noi incidente violente. Aceasta s-ar fi repezit și la cei doi, cărora ar fi reușit să le rupă gradele de pe uniforme. Pentru că nu ar fi reușit singuri s-o încătușeze pe juristă, polițiștii Secției 15 ar fi fost ajutați de un al treilea bărbat, angajat ISOP, care le-a dat o mână de ajutor.
Sursele citate au menționat că femeia imobilizată cu greu de cei trei bărbați este ofițer, are gradul profesional de comisar șef și cântărește în jur de 55 de kilograme.
Ulterior, agresoarea a fost transportată la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, unde a rămas internată.
La sediul ISOP a ajuns și o ambulanță, însă ofițerul bătut nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
În același timp, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au deschis un dosar de ultraj.
Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că femeia lucrează în cadrul Ministerului de Interne de 17 ani și s-a transferat la ISOP de la IPJ Ilfov.
Anul trecut, aceasta ar fi intrat în conlict cu factorii de decizie de la ISOP, după ce ar fi criticat unele contracte. Pentru s-a considerat că are un comportament ciudat, șeful instituției i-ar fi cerut să facă o evaluare psihologică, deși susținuse testarea cu șase luni înainte.
Pentru că a refuzat, jurista a fost suspendată temporar, pentru o perioadă limitată. A primit vestea suspendării în 16 februarie, dată la care aceasta s-ar fi baricadat în birou.
Și atunci a fost nevoie de intervenția unui echipaj al Secției 15, însă femeia nu a opus rezistență și s-a lăsat condusă, fără incidente, la spital.
După ce ar fi stat internată cinci zile la spitalul de boli nervoase, aceasta ar fi fost de acord cu testarea psihologică impusă de conducere. Mai mult, a și trecut testul, drept pentru care a revenit la serviciu.
Totuși, pentru că nu era repusă în drepturi, jurista ar fi reacționat agresiv, iar acțiunile sale ar fi culminat cu incidentele de joi dimineață, care s-au sfârșit cu un dosar penal pentru ultraj.