Jurnalistul Cornel Nistorescu a fost invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre dosarul de informator al lui Traian Băsescu, dar și despre jocurile și mecanismele de putere, afirmând că multe dintre ele sunt contrafăcute.
“Noi eram o democrație controlată de Traian Băsescu, dominată de Traian Băsescu care a făcut ce a vrut. Era normal să spargă undeva. Mecanismul care a făcut posibilă această menținere, această supraviețuire a unui personaj care nu avea ce căuta. Conform legii, nu după părerile mele. CNSAS a fost instituția, care dublată de SRI, au acoperit dosarele în funcție de nevoi, interese și de personaje care au trebuit fie distruse, fie promovate.
Acolo funcționează un mecanism al terorii morale, în numele unei curățenii. Câțiva oameni de acolo sunt personaje care dirijează trierea oamenilor politici și a vocilor. Dacă îndrăznești să te iei de SRI și de CNSAS, te-ai ars. Începe să funcționeaze mașinăria.
I-au ținut dosarul lui Traian Băsescu din 2006. Oameni din CNSAS au văzut prima dată dosarul lui Traian Băsescu din 2006. Democrația nu funcționează pe frică, funcționează pe lege.
În mod sigur, ne aflăm în fața unui mecanism de putere care este bazat pe serviciile secrete și nu unul democratic în care se respectă regulile jocului. Este o butaforie democratică, în spatele căreia se află Serviciile Secrete, în special SRI”, conchide Cornel Nistorescu.
Reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică. Curtea Supremă a respins miercuri apelul depus de fostul președinte Băsescu față de decizia Curții de Apel București.
În luna aprilie a anului 2006, Traian Băsescu a fost invitat în emisiunea „Marius Tucă Show”, unde a vorbit, printre altele, despre politicienii dovediți a fi colaboratori ai Securității. Președintele de atunci al României spune despre aceștia că nu au calitatea morală de a hotărî destinul națiunii.
„Cu un dosar de informator se pot face multe. Asta și explică bătălia politică, cine controlează CNSAS-ul. Eu consider că oamenii politici care au fost informatori ai Securității sau – să nu greșesc, să nu scap vreun termen – în orice relație au fost cu Securitatea și au făcut rău oamenilor au făcut poliție politică, au scris despre oameni că nu acceptă, știu eu, nu știu ce teze la Congresul al XII-lea, în timp ce erau la o cafea, în birou, în colectivități, acești oameni nu au calitatea morală de a face politică.
Sau, dacă o au, asta trebuie să judece legislativul. O (n.red. – calitatea) au știindu-se despre ei că au făcut acest lucru. Și să voteze electoratul dacă îi acceptă așa sau nu. Acest lucru trebuie făcut pentru oamenii politici obligatoriu. Vorbim despre deconspirarea Securității.
Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.