Următorul test IQ conține 10 probleme de logică. Puțini au fost cei care au reușit să ofere răspunsul corect la toate întrebările.
Care dintre cele 3 femei e însărcinată în 9 luni? Aceasta este prima întrebare a testului IQ, care conține alte nouă provocări pentru cei care doresc să-și „măsoare” coeficientul de inteligență.
Gândirea logică vă ajută să determinați adevărul, să ajungeți la o concluzie și să rezolvați problemele în mod eficient.
Logica este un instrument, fără emoție, care vă ajută să dezvoltați concluzii rezonabile bazate pe fapte, scrie engage.erasmus.site.
Logica se ocupă de informații în forma lor cea mai pură.
Cuvântul „logică” provine din cuvântul grec Logike, care însemna inițial „cuvântul” sau „ceea ce este vorbit”, dar care vin să însemne „gândire” sau „rațiune”.
Cei care gândesc logic au culturi și obiceiuri intelectuale și pot observa și analiza fenomenele, să acorde atenție la detalii.
Aceasta înseamnă de fapt că gândirea logică este una secvențială, urmărind un set de gânduri, bazat pe cauze și consecințe.
Gândirea logică este capacitatea unui individ de a gândi clar într-un mod disciplinat, de a identifica, analiza și rezolva problemele sistematice bazate pe gânduri, pe fapte și pe probe.
Abilitățile de gândire logică înseamnă integrarea logicii în gândire, pentru a găsit cea mai bună soluție.
Competențele de gândire logică necesită o analiză progresivă și luarea deciziilor bazate pe date factuale, de exemplu, examinând toate opțiunile disponibile, utilizând fapte și cifre și luând decizii importante bazate pe poziții și negative și nu luând în considerare elementele de sentimente și emoții.
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. În principiu, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face previziuni. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.