Zeci de oameni au stat, duminică, la coadă să cumpere celebrii mici marca „La Gil”. Oamenii au așteptat răbdători, cu un fel de religiozitate, conform obiceiului devenit deja tradiție pentru bucureșteni în ultimii ani.
Clienții s-au așezat la coadă de la ora 10, după ce grătarul fusese pregătit pentru cea mai importantă zi din an încă înainte de ora 8. „Tot timpul au fost cozi”, spune „șeful grătarului”.
În așteptarea clienților, celebrul restaurant din nordul Capitalei și-a a făcut provizii pentru ca nimeni să nu plece dezamăgit de aici.
Întrebat care este secretul, responsabilul de la grătar nu a dat toată rețeta casei, însă dezvăluit că micii trebuie întorși pe trei părți, nu trebuie lasati mai mult de 10 minute și că focul e bine să fie domol și musai trebuie consumați cu muștar.
Micul „La Gil” costă anul acesta 5,3 lei, preț în care intră și o porție de pâine și muștar.
Bucureștenii au format cozi de zeci de metri și la terasele care vând mici și bere în Piața Obor.
Pe litoral, turiștii s-au înghesuit să cumpere mai degrabă „street food”.