Pentru a avea o viață echilibrată, nutriționistul Jordan Rubin a gândit „Dieta lui Dumnezeu” pentru a fi benefică corpului, dar și psihicului, scrie cancan.ro. El a publicat cartea „The Maker`s Diet” („Dieta lui Dumnezeu”) și a dezvoltat un regim alimentar construit pe patru principii de bază:
Cartea „The Maker’s Diet” promovează întoarcerea la origini, la alimentaţia simplă, arhaică ce se regăseşte în Vechiul Testament.
„Dieta lui Dumnezeu” se bazează pe legile vechi evreiești, fiind interzise carnea de porc și slănina. Este permisă carnea roșie, carbohirați și unele grăsimi saturate.
Un alt principiu de urmat pe care autorul îl recomandă este ca alimentele să fie consumate în starea lor naturală, neprelucrate, nerafinate și netratate cu pesticide sau hormoni.
Nutriționistul recomandă consumul de carne slabă, somonul alături de salate, de exemplu, iar carbohidraţii recomandaţi sunt cei din surse naturale, cum ar fi mierea, fructele sau laptele.
Ca în orice dietă există și alimente care nu trebuie consumate, cum ar fi: