Zeci de expoziții, proiecții și evenimente au fost pregătite pentru Noaptea muzeelor. Programul complet al celor 22 de instituții de cultură din subordinea Primăriei Capitalei

Zeci de expoziții, proiecții și evenimente au fost pregătite pentru Noaptea muzeelor. Programul complet al celor 22 de instituții de cultură din subordinea Primăriei Capitalei
Casa Filipescu Cesianu / Sursa foto: noapteamuzeelor.org
Publicat: 11/05/2022, 12:47
Actualizat: 14/05/2022, 11:48

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București şi instituţiile de cultură din subordine, se alătură Nopţii Europene a Muzeelor, care se desfășoară sâmbătă, 14 mai, și își așteaptă vizitatorii cu expoziții, spectacole de muzică și teatru, recitaluri, prezentări interactive și tururi ghidate ale unor case memoriale din Capitală.

Cele 22 de instituții de cultură din subordinea Primăriei Capitalei au pregătit un program complex pentru prima Noapte a muzeelor fără resticții sanitare, de la debutul pandemiei de COVID-19.

Astfel, în Noaptea Muzeelor vor putea fi vizitate 22 de instituții de cultură aflate în administrarea Primăriei Capitalei: Teatrul Țăndărică, Muzeul Municipiului București, Muzeul George Severeanu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Victor Babeș, Muzeul Fredric Storck și Cecilia Cuțescu Storck, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Casa Artelor Dinu Lipatti, Muzeul Național al Literaturii Române, Casa Memorială Tudor Arghezi-Mărțișor, Casa Memorială George și Agatha Bacovia, Casa memorială Ion Minulescu și Claudia Millian, Casa Memorială Liviu și Fanny Rebreanu, Casa Memorială Anton Pann, Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Opera Comică pentru Copii, ARCUB și Primăria Municipiului București.

Printre evenimentele organizate, conform proramului transmis de Primăria Capitalei, se numără:

  • Expoziții la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu (inclusiv expoziția permanentă „Timpul Orașului”, care, pornind de la un obiect unicat al muzeului, ceasul cu rotație inversă fabricat de Casa Collin din Paris, propune o călătorie începută în prezent care se îndreaptă spre trecut);
  • Mini-recitaluri de jazz și muzică clasică la Muzeul Theodor Aman;
  • Observații astronomice la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu;
  • Înregistrări celebre în interpretarea pianistului Dinu Lipatti se vor putea auzi la Casa Artelor Dinu Lipatti, iar bursierii Fundației Regale Margareta a României vor susține un recital extraordinar de muzică clasică;
  • Prezentarea interactivă a păpușilor de la Teatrul Țăndărică unde vizitatorii pot vedea, printre altele, cum, dintr-o bucată de lemn, se realizează o păpușă sau o marionetă;
  • Pe lângă numeroase alte evenimente culturale organizate pentru noaptea de 14 mai, la Muzeul Național al Literaturii Române vor cânta, în concert, cei de la Sarmalele Reci, iar apoi, invitatul de la miezul nopții va fi Florin Piersic Jr.

Şi Primăria Capitalei îşi va deschide porţile şi va găzdui 9 expoziții, o proiecție cu filme istorice din arhiva Muzeul Municipiului București și o instalație video despre București.

Sunt pregătite multe surprize și pentru copii, dintre care amintim Vânătoarea de obiecte din muzeu, organizată de Muzeul Național al Literaturii Române (și în cadrul căreia obiectele ascunse vor avea legătură cu activitatea de scriere/lectură), tururi ghidate la Mărțișor sau ateliere de colorat și vopsit blazoane, steaguri, scuturi și săbii, organizate de Opera Comică pentru Copii.

Linie specială de transport public

Totodată, pentru a veni în întâmpinarea bucureştenilor şi turiştilor, special pentru acest eveniment, Primăria Capitalei, prin TPBI şi STB, a înfiinţat linia specială de transport public, 362 – care va funcţiona în noaptea de 14 mai, pe traseul Piaţa Presei, Arcul de Triumf, Piaţa Romană, Bd. Nicolae Bălcescu, Piaţa Unirii (conform hărţii ataşate) de la 19.00 până la 02.00.

Programul complet al manifestărilor organizate cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, de instituțiie din subordinea PMB.

  • TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ (strada General Eremia Grigorescu nr. 24)

19:00 – 22:00  Muzeul Itinerant Perpetuum Țăndărică

Muzeul Itinerant Perpetuum Țăndărică constă într-o prezentare interactivă artistică a patrimoniului Teatrului de Animație Țăndărică. Aici, păpușile sunt atent alese dintr-o istorie de peste 75 de ani a teatrului și marchează principalele repere în evoluţia teatrului de animație din România, rememorând atât artiştii cât și personajele ce au consacrat această artă. Totodată sunt prezentați pașii de construcție a unei păpuși sau a unei marionete, de la butucul de lemn – materie primă, la produsul final – păpușa sau marioneta, obiect de joc și operă de artă.

21:00 Regele moare (piesa de teatru)

Adaptare după  Eugène Ionesco

Regia și adaptarea:  Eliza Păuna

Scenografia: Sabina Veșteman și Bianca Veșteman

Design păpuși: Sabina Veșteman

Construcție păpuși: Daniel Stamate

Muzica: Bobo Burlăcianu

Vârsta: Adulți

Durata: 60 min

Distribuția:  Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Țane, Mona Toncu, George Simian, Ștefan Craiu

  • MUZEUL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Palatul Suțu (Bd. I.C: Brătianu, nr. 2)

18.00 – 24.00

Expoziție permanentă „Timpul Orașului” – Pornind de la un obiect unicat al muzeului, ceasul cu rotație inversă fabricat de Casa Collin din Paris, expoziţia permanentă „Timpul Orașului” este o călătorie începută în prezent care se îndreaptă spre trecut, pentru a ne aminti de părinții, de bunicii noștri, de copiii care am fost, și mai ales, de ceea ce ne scapă pe măsură ce ne îndepărtăm foarte mult de timpul nostru trăit.

Expoziție tematică „Orient versus Occident”

Expoziția „Orient versus Occident” prezintă o amplă selecție de opere de pictură, grafică, dar și sculptură din bogata colecție a Pinacotecii București, oferind un periplu prin orașele Europei vestice și ale Orientului.

Expoziția tematică „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani” – Expoziția tematică „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani” reunește cele mai frumoase obiecte gumelnițene din colecțiile celor două muzee, între care vizitatorii vor remarca renumita Zeiță de la Vidra.

Ora 20:00 recital special alături de Darian Burgea la pian & soprana Arlinda Morava

ora 22.00 moment artistic – un performance teatral intitulat 7 string of art / Cele 7 funcții ale artei, susținut de Cuibul Artiștilor

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Clubului Rotary București Cișmigiu, Clubului Rotary București Phoenix și Clubului Rotary București Levant

  • Muzeul George Severeanu (Henri Coandă, nr. 26)

18.00 – 24.00

Expoziția permanentă a muzeului – „Pe urmele trecutului. Colecţia Maria şi dr. George Severeanu” – Proiectul expozițional reprezintă un demers menit să valorifice impresionanta colecţie a doctorului George Severeanu şi să ne familiarizeze cu universul colecţiilor şi al colecţionarilor de la începutul secolului al XX-lea.

  • Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151)

18.00 – 24.00

Expoziția permanentă „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” – Aceasta este o poveste atât despre intimitate, cât și despre evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc, având Bucureștiul drept studiu de caz.

  • Muzeul Theodor Aman (Strada C.A. Rosetti nr.8)

18.00 – 24.00

Expoziția permanentă a muzeului precum și expoziția tematică „AMAN ÎN PLEIN-AIR. Invitaţie în grădinile şi parcurile lui Theodor Aman” – Expoziția tematică „AMAN ÎN PLEIN-AIR. Invitaţie în grădinile şi parcurile lui Theodor Aman” reprezintă o întâlnire exclusivă cu peisagistul Aman fiind o bucurie și o mare încântare, mai ales că publicul va avea ocazia să admire lucrări realizate de pictor în ultimele două decenii din viaţă.

Mini-recitaluri de jazz și muzică clasică. Sorina Rotaru (voce) și Alexandru Olteanu (pian) vor interpreta piese de George Gershwin, Cole Porter, Jimmy van Heusen, Duke Ellington în grădina Muzeului Theodor Aman, iar în interior vizitatorii se vor putea bucura de piese de Vivaldi, Shostakovich, Ceaikovski sau Strauss interpretate de Alexandra Violin la vioară.

Recitalurile sunt organizate cu sprijinul Clubului Rotary București Curtea Veche.

  • Muzeul Victor Babeș (Strada Andrei Mureșanu nr. 14A)

18.00 – 24.00

Expoziția permanentă a muzeului (o colecție dominată de lucrările științifice ale lui Victor Babeș, pornind de la primele descoperiri științifice și până la proiectele majore de medicină socială care au încercat să îmbunătățească nivelul de trai al bucureștenilor).

  • Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck (Strada Vasile Alecsandri 16)

18.00 – 24.00

Expoziția permanentă a muzeului (Colecția Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck cuprinde lucrări de sculptură, pictură, desene în tuș și cărbune, pasteluri, acuarele și guașe. La acestea se adaugă o serie de plachete și medalii lucrate în bronz și alte obiecte de colecție, monede antice și icoane).

  • Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 21)

20.00 – 02.00

Expoziția permanentă „Descoperim împreună Universul” și vor fi organizate observații astronomice, dacă vremea ne va permite.

Expoziția permanentă „Descoperim împreună Universul: Expoziție de Astronomie” are ca subiect sistemul solar și explorarea acestuia, planetele, stelele și galaxiile, scopul principal al expoziției fiind ilustrarea locului nostru în Univers. O temă secundară este explorarea sistemului solar, sondele spațiale fiind reprezentate într-un mod inedit.

  • Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici (Strada Dr. Nicolae Minovici nr. 1)

18.00 – 24.00

Expoziția permanentă „Vila Dr. Nicolae Minovici: Restitutio II” Expoziția permanentă dorește să restituie vizitatorilor expoziția lui Nicolae Minovici într-o variantă alterată doar de noile norme de expunere și conservare a obiectelor. Pornind de la un set de fotografii pe care doctorul Minovici le-a comandat în 1935, expoziția își propune să refacă vechea expoziție în spațiile de la etaj; parterul este reconfigurat conform noilor norme de expunere, obiectele vestimentare tradiționale culese de doctorul Minovici fiind expuse într-un spațiu de prezentare modernizat.

Expoziția tematică de artă contemporană „Detalii semnificative: EVANGELIA TAKA”.

Concertul ”Cu primăvară în suflet”  – Interpreți – sopranele Adriana Dumitriu și Ana-Maria Lungu, mezzosoprana Adina Papadimas și tenorul Daniel Stoica, acompaniați la pian de Mihaela Vâlcea. În program – Verdi, Puccini, Dvořák, Leoncavallo. Recitalul este organizat cu sprijinul Clubului Rotary București Curtea Veche.

  • Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei (Strada 11 Iunie Nr. 36-38)

18.00 – 24.00

Expoziţia permanentă – Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei reprezintă o incursiune culturală originală în epoci şi locuri diferite, colecţia fiind formată din lucrări de artă plastică, semnate de Theodor Pallady, Lucian Grigorescu, Al. Ciucurencu, Dimitrie Ghiaţă, Gheorghe Petraşcu, Ioan Andreescu, J. Al. Steriadi, Iosef Iser, Nicolae Tonitza, Ion Ţuculescu, Marcel Iancu şi M.H. Maxy, sticlă, ceramică, metal, mobilier şi textile decorative din diverse perioade şi zone culturale. Colecția include de asemenea un important fond al lucrărilor de pictură ale Ligiei Macovei şi o însemnată bibliotecă de artă.

Expoziţia tematică „Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei” – Expoziția tematică „Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei” prezintă o selecție dintr-o serie de lucrări din Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, realizate în tehnici variate, ulei pe carton și tușuri colorate pe hârtie.

  • Casa Artelor Dinu Lipatti (Bd. Lascăr Catargiu nr 12)

18:00 –  23:00

Expoziția permanentă de fotografii „Familia Lipatti și prietenii” și vor fi ascultate Înregistrări celebre în interpretarea pianistului Dinu Lipatti (acces gratuit)

19:00 – 20:30

Bursierii Fundației Regale Margareta a României, din Programul „Tinere Talente” – pianiștii Antoniu Nagy și Daniel Dumitrașcu, vor susține un Recital Extraordinar de muzică clasică. În program sunt incluse lucrările: Dinu Lipatti – Nocturna în fa diez minor; Ludwig van Beethoven – Sonata Patetica; Frédéric Chopin –Nocturna op. 62 no. 1 și Poloneza fantezie; Franz Liszt – Sonata în Si; Alberto Ginastera- Sonata no. 1, partea I; George Enescu – Pavana și Bourée.

20:30, în Curtea cu balansoare a Casei Lipatti va avea loc proiecția de filme despre viața și creația legendarului muzician Dinu Lipatti, cu acces gratuit

Vizitarea Casei Lipatti este gratuită, iar participarea la Recitalul Extraordinar de pian se va face în baza biletelor ce pot fi cumpărate online de pe iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti, Bd. Lascăr Catargiu nr 12.

Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora au acces gratuit, doar cu rezervare la numărul de telefon 031.425.25.63.

  • MUZEUL NAȚIONAL AL LITERATURII ROMÂNE

Muzeul Național al Literaturii Române (Strada Nicolae Crețulescu 8)

Expoziția de bază a MNLR

■ 18.30 – 19.00  Spectacol de ventrilocie cu Crina Zvobodă (Ceainăria MNLR)

■ 19.00 – 20.15 Odesa | Concert în limba română și în limba ucraineană susținut de Tic Petroșel și Valery Main – un omagiu adus orașului Odesa de către Valery Main, născut în orașul ucrainean, și de către prietenul său Tic Petroșel

■ 19.30 – 20.15 Lecturi la înălțime – Balconul de la sediul expozițional al MNLR va deveni un spațiu destinat lecturilor și performance-urilor. Invitați: Florin Dumitrescu, Cătălina Matei, Andrei Novac, Bogdan O. Popescu, Cosmin Perța, Doina Ruști, Miruna Vlada

■ 20.30 – 21.00 Concert de muzică: Sarmalele Reci

■ 21.30 – 23.00  Kinedok prezintă filmul Acasă, My Home | 2020 | 86 de minute

■ 22.30 – 23.30 NO RA – Femininul norilor | Instalație performativă inspirată de romanul Hipodrom al Norei Iuga (Sala Perpessicius )

■ 23.00 – 23.30 Painting with light – Pictează cu lumină împreună cu prietenii și familia, iar fotografia o vei primi în aceeași zi! O tehnică fotografică îndrăgită de toate vârstele!

■  00.00  Invitatul de la miezul nopții: Florin Piersic Jr.

Spații interactive pentru copii

■ 19.00 – 19.20 (Ceainăria MNLR) – Organizarea unui spațiu de degustare a ceaiului și a produselor de patiserie, în care copiii vor avea ocazia să participe, în calitate de invitați, la Petrecerea Pălărierului Nebun.

■ 19.30 – 20.00 (Sălile de la demisolul muzeului) – Vânătoare de obiecte în muzeu (obiectele ascunse vor avea legătură cu activitatea de scriere/lectură și se vor regăsi în mai multe „exemplare”, astfel încât vizitatorii să bifeze toate obiectele de pe o listă dată).

■ 20.00 – 20.30 Flash mob (Ceainăria MNLR)

După vânătoarea de comori, cei mici sunt invitați la un flash mob cu trei melodii surpriză.

■ 20.30 – 21.30 Joc de societate:  Headu – Povești de Cooperare (stimularea creativității și a gândirii critice prin promovarea unui mediu prietenos de dialog, prin care copiii să facă schimb de idei și de perspective pentru a da viață unei povești fantastice).

Spații interactive pentru publicul larg

■ 18.30 – 23.30 (Etajul I)

Padlet mobil („Speed date”) cu sertărașe/buzunare ce conțin poeme pe care vizitatorii le pot citi, având libertatea de a-și alege unul dintre ele pentru a-l lipi într-un loc public (poemele vor fi printate pe foi adezive și vor purta sigla MNLR).

■ 18.30 – 23.30 (Etajul I)

Spațiul pentru tihnă & lectură Răsfoiala –  cititorii se vor bucura de o pauză de relaxare în timp ce răsfoiesc cele mai noi apariții editoriale, inclusiv titlurile disponibile la MNLR. Locul de răsfoit este amenajat cu sprijinul Woodengift și Mobila Dalin.

■ 20.30 – 23.30 (Grădina MNLR)

Cabina foto & zona de selfie de cititor: Cele mai livrești fotografii se fac în Noaptea Muzeelor la MNLR, unde cititorii sunt așteptați cu o fabuloasă instalație din cărți.

■ 18.30 – 23.30 (Mansarda MNLR)

Blind date with a book – loc de întâlnire cu un autor necunoscut. Alegi tu cartea sau te alege ea pe tine?

■ 18.30 – 23.30 (Parter MNLR)

Colț pentru jocul „Book association” – Extrage un cuvânt și asociază-l cu o carte, un film sau o piesă de teatru!

■ 18.30 – 23.30 (Grădina MNLR)

Poe-tree – realizarea de poeme prin „tehnica ziarului” și lipirea/agățarea acestora într-un copac, ale cărui frunze și fructe vor fi produsele literare ale vizitatorilor.

Și la ediția din acest an se va organiza o tombolă, iar la miezul nopții se vor extrage numele celor cinci câștigători. Cei care doresc să se înscrie trebuie să participe la una dintre activitățile interactive de la sediul din Strada Nicolae Crețulescu 8, unde vor primi un număr pe baza căruia pot intra în competiție. Premiile vor consta în cești de cafea cu chipul pictat al Reginei Maria, veioze din lemn lucrate manual, cărți, ceai, cafea, produse de îngrijire și înfrumusețare și suvenire.

  • Muzeul Național al Literaturii Române (Calea Griviței 64-66)

10:00 – 18:00 Atelier de artist – Margareta Sterian – Nou spațiu expozițional– recreat prin obiecte de mobilier, obiecte personale și lucrări de pictură, grafică, ceramică, frescă și panouri textile – ce redă universul creator și existențial al artistei. Vizitatorii vor fi întâmpinați de criticul de artă și pictorul Mircea Barzuca, discipol și apropiat al artistei. Pentru detalii și programări puteți suna la numărul de telefon 0762.671.698. Persoană de contact – Alina Niculescu

  • Casa Memorială Tudor Arghezi-Mărțișor,

12.00 – 22.00 tururi ghidate dedicate, dar și cu activități adresate copiilor

  • Casa Memorială George și Agatha Bacovia (Strada George Bacovia 63, sector 4)

12.00 – 22.00  tururi ghidate dedicate, dar și cu activități adresate copiilor

12.00 –13.30 atelier Obiecte sub lupă ( atelier pentru copii)

Pentru înscrieri, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa [email protected] sau să sunați la numărul de telefon 0723.154.052. Persoană de contact: Andreea Drăghicescu.

  • Casa Memorială Ion Minulescu și Claudia Millian

12.00 – 22.00  tururi ghidate dedicate, dar și cu activități adresate copiilor

  • Casa Memorială Liviu și Fanny Liviu Rebreanu

12.00 – 22.00  tururi ghidate dedicate, dar și cu activități adresate copiilor

  • Casa Memorială Anton Pann

12.00 – 22.00  tururi ghidate dedicate, dar și cu activități adresate copiilor

12.00 –13.30 atelierului Jocul de-a povestea ( atelier pentru copii)

Pentru înscrieri, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa [email protected] sau să sunați la numărul de telefon 0723.154.052. Persoană de contact: Andreea Drăghicescu.

  • Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”

19.00 – 24.00

expoziția AT THE GATE OF EDEN, artist Florin Petrachi, curator Adina Rențea, scenografie Adrian Damian și Raluca Alexandrescu (parter)

expoziția FAITHS & FIGHTS, artist Traian Lupu, curator Doina Mândru (cuhnia palatului)

expoziția OBSOLESCENTUM, artist Emil Cristian Ghiță, curator Ana Petrovici-Popescu  (Galeriile Foișor și Ghețărie)

expoziția de artă vizuală și literatură ÎNCĂ NU E DE AJUNS…, artist Gabriela Lupu (Curtea de Onoare)

expoziția de fotografie REGINA MARIA  (amplasată în Holul cu mozaic venețian, al cărei vernisaj va avea loc începând cu ora 19.30)

expoziția permanentă COLECȚIA LIANA ȘI DAN NASTA (etaj palat)

expoziția FRESCE MĂNĂSTIREA VĂCĂREȘTI (pivnița domnească)

20.00-21.00

RECITAL CUPRINDERI, versuri Radu Gyr, spectacol de muzică și poezie propus de Cristina Deleanu & Eugen Cristea (Sala Scoarțelor)

21.00-22.00

RECITAL SOLO, violonist Constantin Mușat (Sala Scoarțelor)

  • Opera Comică pentru Copii

19:00 – 24:00

spectacol de muzică medievală –  muzicienii de la Truverii, trupa

atelier de colorat și vopsit blazoane, steaguri, scuturi și săbii

tururi ghidate prin clădirea Operei Comice pentru Copii. Pe traseu îi vor aștepta patru acvarii cu pești exotici și o mini expoziție educațională la Atelierele „Micul Artist”. Pe acoperișul clădirii, echipa Operei Comice a pregătit încă o surpriză: corturi cu fluturi vii printre care spectatorii se pot plimba liberi. La final, copiii sunt așteptați în Sala UnderGrant, unde se vor putea bucura de o mulțime de jocuri logice și de perspicacitate

  • ARCUB

18:00 – 02:00

Expoziția-“micro-macro-Trans CORDIAL”

Expoziția ”Muzeul Pandemiei. Valul 2. De ce mai stai cu el!?”

  • DIRECȚIA GENERALĂ DE ARHITECTURĂ PEISAGISTICĂ ȘI MONUMENTE DE FOR PUBLIC

12.00 – 00.00 vizitare ARCUL DE TRIUMF

  • PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI (sediul din Bd. Regina Elisabeta, nr.47)

18: 00 – 24:00 –expoziții, proiecții filme istorice

Primăria Capitalei va găzdui 9 expoziții, o proiecție cu filme istorice din arhiva Muzeul Municipiului București și o instalație video despre București.

Accesul în clădire se va face în grupuri de câte 10 – 15 persoane, pe intrarea principală, iar vizitele vor fi ghidate.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Ordinul Arhitecților din România filiala București, Muzeul Municipiului București, Zeppelin, Bucureștiul meu drag, Asociația Turism Istoric și Salonul de proiecte.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Prima declarație a lui Cosmin Georgescu, după ce tatăl său a câștigat alegerile în România....
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Categoria de pensionari care primesc și 50% din pensia totală, începând cu 1 ianuarie 2025
Fenomenul Călin Georgescu pe TikTok, ignorat de SRI. Cifrele uriaşe ale candidatului viral pe reţea
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Gabriel Cotabiță ar urma să fie incinerat marți! Ce dezvăluiri a făcut prietenul lui, Iulian...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
FT: Independenţa militară de SUA, o discuţie din ce în ce mai aprinsă în cadrul...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Dispar bancomatele. Schimbare totală pe piața bancară. Cum vei mai retrage bani
Amestecul Rusiei în alegerile din România. Poziţia lui Georgescu față de Ucraina dă de bănuit
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
TikTok „s-a trezit” după alegerile din România și lansează o campanie împotriva dezinformării