Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj pentru supraviețuitorii de cancer: „Experienţa de viaţă şi puterea lor de a merge mai departe reprezintă modele de inspiraţie pentru noi toţi”

Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj pentru supraviețuitorii de cancer: „Experienţa de viaţă şi puterea lor de a merge mai departe reprezintă modele de inspiraţie pentru noi toţi”
Președintele României, Klaus Iohannis (Sursa foto: Alexandra Pandrea / GÂNDUL)
Publicat: 04/06/2022, 16:25

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru supraviețuitorii de cancer, sâmbătă, în cadrul Conferinţei Naţionale a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer. Șeful statului a afirmat că România a făcut, în ultima perioadă, progrese importante în lupta împotriva acestei boli.

„Celebrarea pentru prima dată în România a Zilei Supravieţuitorului de Cancer se datorează, într-o mare măsură, eforturilor societăţii civile, şi implicit dumneavoastră, Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer. Am decis astfel să confer Înaltul Patronaj ediţiei din acest an a Conferinţei Naţionale în semn de recunoaştere a acţiunilor pe care le-aţi derulat pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor”, a declarat Klaus Iohannis, într-un mesajul prezentat de către consilierul prezidenţial Diana-Loreta Păun.

El a mai precizat că „sistemul de sănătate are nevoie de o reformă consistentă şi de o schimbare de paradigmă care asumă în mod real pacientul în centrul abordării”.

„Povara cancerului este, din păcate, şi o consecinţă a lipsei unei viziuni unitare pe termen lung, a superficialităţii investiţiilor şi a unor politici fragmentare. Aceste probleme, care trenează de decenii, nu se rezolvă de la sine, ele au nevoie de angajament susţinut din partea tuturor celor care au responsabilităţi în acest domeniu. Mă bucur să constat că, în ultima perioadă, România a făcut progrese importante în lupta împotriva cancerului, asumând prin lansarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului o viziune unitară pentru îmbunătăţirea accesului la diagnostic şi tratament şi recuperarea decalajelor în îngrijirea pacientului”, a mai menţionat președintele României.

„În aceste zile, seria de evenimente derulate sub umbrela «Zilei Supravieţuitorului de Cancer» completează o gamă de iniţiative care urmăresc să diminueze presiunea acestei maladii asupra sistemului sanitar şi să contribuie la crearea unei societăţi mai sănătoase”, a adăugat Iohannis.

Potrivit șefului statului, rolul societăţii civile este unul extrem de important în succesul acestui demers, iar organizarea Conferinţei reprezintă „un exemplu al sprijinului reciproc, al acţiunii solidare şi al consensului în jurul unor obiective care ne unesc”.

„Este esenţial ca astfel de bune practici să fie extinse şi replicate, întrucât promovarea lor conduce, în mod sigur, la îmbunătăţirea rezultatelor. Schimbarea reală este generată de oameni şi cred că experienţa de viaţă şi puterea de a merge mai departe a supravieţuitorilor de cancer reprezintă modele de inspiraţie pentru noi toţi. Vă doresc mult succes şi vă asigur de toată deschiderea mea pentru a face lucruri bune împreună, pentru un viitor mai sănătos!”, a fost mesajul șefului statului.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au...
Ireal! Cum s-a „scuzat” un bărbat în fața soției sale, după ce a lăsat-o însărcinată...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Petru și Pavel. Te...
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie....
Reacţia unui turist din Eforie, întrebat de ce intră în mare, deşi e arborat steagul...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Amendă de 3.300 de lei. Se interzice montarea pe mașină. 20 de puncte-amendă
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Anda Adam și Yosif Mohaci se căsătoresc religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Turneul european al lui Taylor Swift, mai valoros decât Jocurile Olimpice
×