Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta a afirmat că, în zilele noastre, nu mai este obligatoriu să avem mai multe feluri de mâncare, în contextul în care termenii de „gustare” și „masă” pot reprezenta lucruri diferite în percepția fiecăruia dintre noi. În ceea ce privește cina, invitata lui Marius Tucă a precizat că este important să eliminăm produsele făinoase, orezul, pastele și orice tip de carbohidrați, pentru a nu-i oferi organismului materie primă din care să facă ușor grăsime.
„Ce numesc unii gustare, la alții se numește masă. Pentru mine, cafeaua cu lapte este un fel de mâncare, mai ține și el de foame. Un lapte bătut, de asemenea, e un fel de mâncare. O supă cremă e un fel de mâncare. Inclusiv la masă nu mai este obligatoriu, din păcate, să avem mai multe feluri de mâncare. De ce sunt franțuzoiacele slabe?
Pentru că mănâncă un singur fel de mâncare, iar acum, după pandemie, am ajuns la concluzia că dacă puteau să fie mai zgârciți de atât, comandă un singur fel de mâncare pe care îl împart la doi. În schimb, două pahare de vin își iau, adică paharul de vin nu se împarte. Deci un singur fel de mâncare – că este o supă cremă, că este o ciorbă, că este o salată. Iar seara, dacă nu vrem să îi dăm organismului materie primă din care să facă ușor grăsime, eu aș elimina carbohidrații. Mai ales, cu cât e mai târziu în noapte, dăm la o parte făinoasele, orezul, pastele, nu le mâncăm seara”, a afirmat dr. Mihaela Bilic.
Autoarea unor cărţi de succes și promotoare a multor campanii de educaţie nutriţională, dr. Mihaela Bilic ne sfătuiește să facem din mâncare un prieten și nu un dușman, iar din alimentaţia sănătoasă un stil de viaţă.