Prima pagină » Emisiuni » VIDEO | Dr. Mihaela Bilic: „Noi, ca români, avem o problemă cu porțiile de mâncare. Porția a căpătat niste dimensiuni pe care organismul nostru nu le mai duce. Diversitatea meniului e una, mărimea porției e alta”

VIDEO | Dr. Mihaela Bilic: „Noi, ca români, avem o problemă cu porțiile de mâncare. Porția a căpătat niste dimensiuni pe care organismul nostru nu le mai duce. Diversitatea meniului e una, mărimea porției e alta”

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta a afirmat că în țara noastră există o problemă cu porțiile de mâncare, iar românii au tendința de a considera porțiile oferite de restaurante necorespunzător de mici. Invitata lui Marius Tucă a precizat că putem adăuga ce alimente ne plac, atâta timp cât masa este una echilibrată, menționând, însă, că „diversitatea meniului e una, iar mărimea porției e alta”.

Dr. Mihaela Bilic: Noi, ca români, avem o problemă cu porțiile (n.r – de mâncare). Porția de carne corectă este cât un pachet de cărți de joc, nu e atât de mare. Adică 150 de grame, așa e porția corectă, iar restaurantele care nu ne dau mâncare așa, cât un platou, și pe care noi le considerăm că sunt necorespunzătoare, de fapt, sunt corecte. Probabil că pentru americani și noi suntem niște săraci, când vin americanii de peste ocean și văd ce porții avem noi, ne consideră săraci. Deci acel XXL este o chestiune păguboasă. Porția a căpătat niste dimensiuni pe care organismul nostru nu le mai duce”, a afirmat dr. Mihaela Bilic.

M. Tucă: La micul-dejun vorbeam despre o cafea. Eu cred că merge și o ceașcă de iaurt, nu e neapărat sfârșitul lumii. La prânz, o ciorbă sau o supă cremă, un fel de mâncare?

Dr. Mihaela Bilic: Da, sau o salată cu multe legume, care să aibă pe ea ca un fel de topping, că noi asta nu înțelegem. Dacă legumele sunt trei sferturi din porție, deasupra poți să ai ce îți place ție – că e somon afumat, că e carne de pui la grătar sau ton sau bucățele de brânză sau ce fel de topping-uri vrei tu, cu condiția să mănânci castronul acela de frunze, că el umple burta.

M. Tucă: Dieta intuitivă, deci trebuie să mănânci lucruri care îți plac. Sunt atât de multe lucruri pe care ai vrea să le mănânci, se pot încadra la ceea ce ai spus tu, cu toată austeritatea unui astfel de meniu?

Dr. Mihaela Bilic: Da, diversitatea meniului e una, mărimea porției e alta.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, ... vezi toate articolele

Citește și