Raziile polițiștilor pentru depistarea consumului de substanțe la volan au continuat duminică seara, când au fost descoperiți noi șoferi care au încălcat legea, după ce, vineri și sâmbătă, aceștia atenționaseră pe rețelele de socializare că au făcut dosare penale și vor continua să urmărească acest fenomen.
Șoferii care au fost depistați pozitiv când au fost testați pentru consum de droguri au avut explicații ingenioase, după cum au dezvăluit, duminică seara, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, pe contul de Facebook.
Tot aici, polițiștii anunțaseră „bilanțul” de vineri să sâmbătă din trafic, când „au fost strigate la catalog” mai multe substanțe interzise. Conform sursei citate, polițiștii au depistat în trafic șoferi care au fost depistați pozitiv la cocaină, canabis și metamfetamină, dar și alcool. Toți s-au ales cu dosar penal, preciza MAI.
Duminică seara. pe contul de Facebook a fost descris dialogul dintre un polițist și un șofer care „a călcat pe bec”:
„Dialog aseară între un polițist și un conducător auto:
– Cocaină- pozitiv. Canabis-pozitiv. Amfetamină-pozitiv.
– V-am zis, am mâncat o salată cu oțet.
– Vedeți că le-ați încurcat. Salata cu oțet e scuza pentru cei care au băut. La dumneavoastră alcoolemia e zero. Altă problemă aveți. Sigur nu ați consumat nimic?
– Sigur nu… și sigur e de la nurofen. Am luat un nurofen.
– Și ați mâncat și o salată cu oțet.
– Văd că nu înțelegeți. Dați-mi amendă, luați-mi permisul…
– Facem și un dosar penal. Și mai e ceva, o să stați puțin de vorbă cu colegii mei de acolo. Cu ei discutați despre farmacie.
– Ce farmacie?
– Cea de unde ați luat nurofenul.
– Păi nu l-am luat de la farmacie.
– Exact așa am zis și noi.
Recomandare: ca să nu vă puneți viața în pericol, luați nurofen doar de la farmacie.
Altfel, „nurofenul” dat de un „prieten” vă va da mari dureri de cap și vă va pune viața în pericol!”
Conform Art. 336 din Codului Penal:
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.