Top 10 | Cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc. De multe dintre ele nici n-ai auzit

Top 10 | Cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc. De multe dintre ele nici n-ai auzit
SURSA FOTO https://retreatinromania.com/
Publicat: 29/07/2022, 18:07
Actualizat: 29/07/2022, 18:25

Plajele din România variază destul de mult. Unele plaje sunt mari și au cel mai fin nisip, în timp ce altele sunt pline de pietre. Sunt mici șanse să găsiți un alt tip de sat Vama Veche, așa cum era „pe vremuri”, pe litoralul românesc, însă există plaje sălbatice în zona Rezervației „Delta Dunării” care vă pot tăia răsuflarea.

Amatorii de plaje retrase și plaje cu sate liniștite nu vor fi dezamăgiți de cele pe care le vor găsi pe litoralul Mării Negre din România.

Topul pe care îl propunem nu este în funcție de un „punctaj” anume, ci în ordine geografică, de la nord la sud.

Sfaturi pentru vizitarea plajelor din Delta Dunării din România

Dacă visezi la plaje salbatice in România, atunci trebuie sa vizitezi Delta Dunarii. La toate plajele din Delta Dunării se poate ajunge doar cu barca, iar fiecare turist trebuie să cumpere un permis de vizitare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunării.

Permisul pentru vizitarea Deltei Dunării în România se poate achiziționa astfel:

  • Online, accesând acest link,
  • De la automatele de bilete din Tulcea, Corbu și Vadu
  • De la Centrul de Informare Turistică (accepta doar numerar) din Chilia Veche, Sulina, Crișan
  • Prin SMS (7494).
  • Taxa este de 5 lei pe zi, 15 lei pe săptămână și 30 de lei pe an. Toate prețurile sunt de persoană.

Există încă o taxă pentru mașini (10 lei pe zi). Aceste prețuri sunt din primăvara anului 2021. Topul este realizat de retreatinromania.ro.

  1. Plaja Sulina

La Plaja Sulina se ajunge cu barca publică sau privată din Tulcea. Sulina este unul dintre principalele orașe din Delta Dunării, unul dintre cele mai diversificate ecosisteme din Europa. Nu se poate ajunge cu mașina, deoarece se află chiar la capătul Deltei, unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.

Va trebui să parchezi mașina la Tulcea (există o mică taxă zilnică pentru parcare) și să iei barca. Consultă programul zilnic și prețurile  pentru ruta Tulcea – Sulina. Sulina a fost un port esențial de la Marea Neagră. Astăzi, orașul Sulina își încântă turiștii cu frumoasele clădiri vechi și colorate.

Plaja Sulina este la doar 2 km distanță de oraș. Puteți merge pe jos, închiria o bicicletă sau puteți lua un taxi local (10 lei) pentru a ajunge acolo. Plaja face parte din biosfera Deltei Dunării și este una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România.

Pe plaja există un mic port, două magazine și câteva șezlonguri pentru închiriere.

2. Plaja Sfântu Gheorghe

La Plaja Sfântu Gheorghe se ajunge cu barca din Tulcea, Murighiol sau Mahmudia. Navrom Delta oferă mai multe informații despre transportul public cu barca spre plaja Sfântu Gheorghe.

Veți găsi și o mulțime de oferte private de bărci, odată ce ajungeți acolo. Principalul avantaj al bărcilor cu motor (private) este că durează doar aproximativ 2 ore pentru a ajunge în satul Sfântu Gheorghe, în timp ce barca publică poate dura până la 4,5 ore.

Plaja este la câțiva kilometri distanță de oraș și poți merge pe jos (45 de minute) sau poți folosi transportul local. Ceea ce face aceste plajă atât de specială este faptul că se află chiar lângă locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.

Localnicii organizează adesea excursii private cu barca pentru a descoperi marea diversitate de floră și faună a Dunării.

Delta Dunării este, de asemenea, renumită pentru restaurantele sale și este considerată ca fiind locul perfect pentru o dietă cu pește. Încercați specialitățile de sturion și somn.

3. Plaja Gura Portiței

Cum să ajungi la Plaja Gura Portiței? Cu barca din Jurilovca (9.00, 14.00 și 18.00). Există o barcă privată (durează 30 de minute, și maxim 6 persoane, > 250 lei pe barcă) și o barcă publică (durează 1,5 ore, ~ 25 lei de persoană) pe care o puteți lua de la Jurilovca pentru a ajunge la Gura Portiței.

Plaja Gura Portitei este unul dintre cele mai exotice și izolate locuri de vizitat din România.

Odată era un loc cunoscut doar de pescari. Astăzi, pe această fâșie de nisip de lângă Marea Neagră, vei găsi cazare în căsuțe tradiționale, dar și hoteluri moderne.

Nisipul auriu și apa limpede de la plaja Gura Portiței o fac una dintre cele mai frumoase plaje România și una dintre cele mai căutate de la Marea Neagra.

O parte a plajei este o zonă protejată a ecosistemului și este interzisă turiștilor, dar plaja publică este suficient de mare.

Prețurile sunt destul de mari, dar trebuie să luați în considerare faptul că aceasta este o locație izolată. De asemenea, nu aveți voie să aduceți mâncare sau băuturi pe barcă și va trebui să cumpărați totul de la restaurantele locale. Deoarece este o plajă atât de îndepărtată, delfinii nu se tem să se apropie de țărm și îi puteți vedea.

4. Plaja Vadu

Cum ajungi la Plaja Vadu? Cu mașina. Este la 40 km distanță de Constanța. Poți parca lângă plajă. Pe măsură ce Vama Veche a început să devină mainstream, oamenii au început să caute alternative, iar Plaja Vadu este una dintre ele.

Această plajă face parte, de asemenea, din Biosfera Deltei Dunării, iar campingul și mersul cu mașina pe plajă sunt interzise. Din păcate, mulți turiști încalcă regulile, iar unii sunt amendați.

De asemenea, nu uita că există o taxă pentru fiecare mașină și turiști care vizitează Biosfera Deltei Dunării. Poți plăti la intrare.

Satul este la 5 km distanță de plajă și puteți cumpăra mâncare și băuturi de acolo.

5. Plaja Corbu

La Plaja Corbu se ajunge cu mașina. Deși Corbu este un alt sat care nu a fost destinat ca destinație turistică, iar plaja Vadu era o plaja salbatica din Romania, aceasta a devenit o alternativă la celelalte plaje mai faimoase și mai scumpe din România, cum ar fi plaja Mamaia.

Parcarea și campingul sunt interzise pe plajă, dar tot mai mulți turiști încalcă legea și lasă gunoiul pe plajă. Nu există magazine pe plajă, așa că asigură-te că ai tot ce ai nevoie la tine.

Plaja lungă este plină de scoici, iar zona este preferată de cei care practică windsurfing, kitesurf, navigație, scufundări, snorkelling, pescuit și observarea păsărilor.

6. Plaja Năvodari

Năvodari era un loc pentru tabere de vară și vacanțe de familie. Astăzi, Năvodari este un loc faimos pentru plaja sa lungă și aproape sălbatică. Există și multe baruri pe plajă și magazine aproape de plajă, ceea ce face plaja Năvodari un loc undeva la mijloc între plajele supraaglomerate ale stațiunilor mai faimoase ale litoralului românesc și plajele sălbatice din nord.

În timpul săptămânii este puțin aglomerată. Există o promenadă chiar lângă plajă și puteți parca chiar acolo, pe trotuar.

Unele părți ale plajei au șezlonguri și umbrele, dar dacă dorești să stai departe de mulțime și locurile amenajate, va trebui să îți aduci propria umbrela de plajă, deoarece nu există umbră sau copaci.

7. Plaja Constanța

Constanța, principalul oraș de pe litoralul românesc și unul dintre cele mai importante porturi de la Marea Neagră are  multe plaje, restaurante și opțiuni de cazare și puteți ajunge cu trenul sau autobuzul.

Cele mai populare plaje din Constanța sunt Plaja Trei Papuci și Plaja Modern.

Acestea sunt plaje liniștite din România, preferate de localnici și de familiile cu copii.

Principalul avantaj este că ]n Constanța există o mulțime de restaurante excelente, hoteluri și alte atracții turistice. Constanța este accesibilă cu mijloacele de transport în comun, ceea ce reprezintă un plus imens dacă vrei să mergi la Marea Neagră și nu ai mașină.

Plaja Modern este chiar lângă portul turistic, unde se află toate restaurantele populare.

8. Plaja Agigea

Plaja Agigea este formată din 2 plaje mici și fiecare are o cherhana elegantă. Cele două restaurante (Pescaria lui Matei și Restaurant Golful Pescarilor) sunt destul de populare printre gurmanzi.

Aparent, plaja de lângă Golful Pescarilor este o plajă privată și percep o taxă de aproximativ 30 de lei (circa 6 Euro) pentru a intra.

Plaja Agigea este o destinație perfectă pentru o excursie de o zi din București, unde poți ajunge în aproximativ 2 ore din București. Este la doar 3,5 km distanță de capătul autostrăzii A2. Aceasta o face cea mai apropiată plajă de la Marea Neagră de București.

9. Plaja Eforie Sud

Eforie este una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoral din România. Chiar dacă Eforie Sud are reputația unei destinații preferate de familii și vârstnici, însă poate fi și o alternativă pentru cei ce caută o plajă liniștită.

Dacă mergi spre sudul plajei din Eforie Sud, veți găsi un loc cu apă turcoaz și nu prea mulți oameni în jur.

10. Plaja Tuzla

Plaja Tuzla este o plaja modestă dintr-un sat, care devine din ce în ce mai populară pentru cei care doresc să scape de muzica zgomotoasă de pe plajele aglomerate are stațiunilor mai mari. Unii chiar compară plaja Tuzla cu plajele din Grecia.

Poți găsi cazare în sat, alături de localnici. Așa cum era înainte în Vama Veche.

Este de reținut că unele plaje sălbatice din România sunt ocazional amenajate pe perioada verii. Totuși, acestea sunt relativ mici și greu accesibile.

De asemenea, rețineți că cele mai izolate și sălbatice plaje din România nu au toalete sau dușuri. S-ar putea să nu fie o alegere bună pentru toată lumea.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Armata Română caută luptători de comando. Ce condiții trebuie să îndeplinească și ce salarii vor...
Israelul l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Topul judeţelor în funcţie de salariul mediu. În Bucureşti se câştigă aproape dublu faţă de...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
El este Paul, motociclistul de 18 ani care a murit într-un tragic accident, în Târgu...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel. Atacul a fost „mult mai mare”...
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Locul unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Ultima dorință a fostului milionar
Serialul fenomen revine pe Netflix. Noul sezon, peste câteva zile. Video
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
Irina Loghin reacționează dur la zvonurile cu privire moartea Mariei Ciobanu: ”Unii deja m-au pus...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Orașul distrus pentru că s-a răzvrătit împotriva Romei „a rămas nelocuit timp de peste 170...